"Onödigt spännade" inför Falkenberg Classic

Det är inte bara ett spännande race att se fram emot, utan det är ju även upplösningen på en hel säsongs tävlande i Riksmästerskapet, RHK-serien och såklart Formel Vee-serien!

Ett försök till sammanfattning om hur det ser ut i de olika serierna inför den sista deltävlingen.

Riksmästerskapet i Historisk Formelbil

Här är D och B-klassförararna tyvärr inte riktigt med i matchen då de varit för få tävlande vid något tillfälle. För våran del är det Lars Ohlsson, Stefan Nilsson och Per-Åke Beijersten i toppen. Vi ska inte heller räkna bort duktiga Victor Ljungdahl i Formel Ford som kan knipa en pallplats i det prestigefyllda mästerskapet.

RHK-serien

RHK räknar ju poängen 12-10-8 och sedan 1 poängs skillnad fallande. Dessutom ska man ska räkna bort den sämsta tävlingshelgen.
ohlssonOm jag räknat rätt så är i så fall i dagsläget Christer Oliw 2 poäng före Christer Abrahamson i B-klassen. Resultatet av Falkenberg Classic kommer att direkt avgörande för slutställningen!

I C-klassen leder Lars Ohlsson rejält efter en framgångsrik säsong, mer än 20 poäng före tvåan Stefan Nilsson. Däremot kan Per-Åke Beijersten knapra in några poäng och hota Stefans silvferplats!

I D-klassen återfinner vi ytterligare en nagelbitare då Roger Johansson befinner sig bara 3 poäng bakom ledande Christer Skaby! Tuffa fighter är att vänta på Falkenberg!

Åsså den viktigaste, Formel Vee-serien.

Många tycker nog i alla fall att våran egen serie känns viktigast av de tre! Vi har ju dessutom ytterligare en tävling i serien, Bug Run! Vi Abrahamsonräknar 15-12-10 i toppen och skall räkna bort två valfria heat under säsongen. Räknar man lite på det så hamnar man på att Christer Abrahamson leder B-klassen med 1 (!) poäng före Christer Oliw. Och det skiljer bara ytterligare 6 poäng till Sebastian Bencsik på tredjeplatsen. Här kommer Falkenberg Classic av vara helt avgörande, vem som helst av de tre i toppen kan vinna serien! (Förra året skilde det 1 poäng mellan ettan och tvåan!)

I C är det Lars Ohlsson i toppen, och han leder med 17 poäng före Stefan Nilsson. Det kan tyckas mycket, men tar vi in i beräkningarna att bägge två redan har två nollor sedan tidigare, så kommer även detta att kunna avgöras på Falkenberg Classic! Kampen om tredjeplatsen i serien kommer tveklöst att bli en rejäl batalj! Jimmy Carlstedt, Per-Åke Beijersten och Johan Lund kan alla knipa brons beroende hur de slutar i de två heaten på den klassiska snabba banan!

SkabyDubbelfögasarklassen  (D) har varit riktigt spännande under säsongen med inte mindre än 4 olika vinnare. Räknar man bort en DNS och en 8 poängare på Christer Skaby, så leder han med tre ynka poäng före Roger Johansson! Återigen, Falkenberg Classic blir en nagelbitare!

Och dessutom ska vi äta och dricka gott i goda vänners lag på Svenska Formel Vee föreningens avslutningsfest på lördagskvällen!

 

Till nyhetsarkivet

Senaste inlägget

image1 2020-09-07

Lund Johan B

Hallå alla som inte anmält er till Falkenberg ännu.
Nu är det bråttom.
Med vänlig hälsning Johan Lund

Till tråden

Webbfråga

Vad tycks om den nya webbsidan?

Kontakt

Webmaster Christer Abrahamsson Telefon 070 215 20 68 Mail Christer.Abrahamson@edstrom.se