Svenska Formel Vee Cupen

Svenska Formel Vee Cupen körs över 6 deltävlingar och tolv race. Förutom de tävlingar som ingår i RHK Cupen så ingår även Bugrun på Mantorp i serien.

Klasser
B - Formel Vee 1300 med ledbultsframvagn
C - Formel Vee 1300 med kulbultsframvagn
D - Formel Vee 1300 med dubbla förgasare

Poängberäkning
Poäng i respektive klass delas ut enligt följande till de som betalat aktivt medlemskap:
Första plats - 15 p, andra plats 12 p, tredje plats 10 p och därefter 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 1...

De som inte är aktiva medlemmar räknas ej med i resultatet.

De två sämsta racen räknas bort från totalsumman.

Priser/Lotteri
Nytt för 2013 är att man kan vinna prensentkort hos Dalhems, VW Custom & Speedparts eller Rallyshop genom ett lotteri i slutet av säsongen.

Reglerna för lotteriet är att alla aktiva medlemmar får en andel i lotteriet per startad tävling. Kravet är alltså att man tar poäng i racet eller DNF (gick ej i mål). DNS (startade ej) ger ingen andel.

Andelar delas ut för årets elva första race dvs inte söndagens race på finalen i Falkenberg. Detta då vi kommer att hålla lottdragning/prisutdelning under vår avslutningsmiddag.

Priserna i lotteriet är följande:

1:a pris presentkort 5.000 hos Dalhems
2:a pris presentkort 3.000 kr hos VW Custom & Speedparts
3:e pris presentkort 2.000 kr hos Rallyshop

Under 2013 kommer inga pokaler att delas ut per race utan samtliga som deltagit i en eller flera tävlingar kommer att få en minnesplakett vid årets slut. Pokaler för placering ett till tre per klass i totalcupen kommer att delas ut.

Startersättning
Genom vår sponsor Volkswagen har vi möjlighet att dela ut bidrag vid deltagande av tävling. 25.000 kr är avsatt för tävlingarna i Anderstorp, Karlskoga, Knutstorp, Kinnekulle och Falkenberg. Detta innebär att 5.000 kr per tävling fördelas mellan antalet aktiva medlemmar som erlagt full startavgift för respektive tävling.

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT