Ahvenisto Grand Race

2011-09-06
Bengt-Åce Gustavsson

Att åka till Finland och banan i Ahvenisto visade sig vara ett riktigt beslut. Detta trots den långa resvägen. Det är väl inte mer än rätt att även jag, Stefan och Åke får mer än 10 mil till banan någon gång.

De flesta av oss tog resan via Kapellskär - Nådendal och efter lite mat och ett par öl kröp vi till kojs för att vara ?fit for fight? till fredagens träning.

Väl framme på banan blev det lite smått kaotiskt när nio Formel Vees, diverse släp, bussar och en husvagn skulle få plats i den trånga depån. Allt var dock på plats när träningen drog igång kl. 12. För 60 Euro fick vi träna 6x30 minuter och det var ingen som körde alla passen. Tror att Johan Lund segrade med flest träningspass.

Det är med skräckblandad förtjusning som man kör banan för första gången då det är nära till räcket mest överallt. Som tur var var det ingen som var körde av där något gick sönder. Inga svenska bilar hade några större problem alls under helgen vilket är extra skönt när man kört så långt.

På fredagskvällen var det Bosse, Gösta och Christer som stod för serveringen. Självklart var även våra finska vänner med och njöt av den svenska korven och den danska ölen.

Lördagen inleddes med ytterligare ett träningspass innan det var dags för kval som vanns av Christer, följd av Johan och Patrik.

Innan det blev dags för race ett kontrollerades alla Formel Vee enkelförgasare av teknikerna. Dels inspekterades kolven med kamera, vipparmarna och stötstängerna. Ingen bil hade något otillåtet.

Resultatet i race ett blev precis som i kvalet dvs Christer som etta, Johan som tvåa och Patrik som trea. Detta enastående resultat firades ordentligt under middagen som ingick i startavgiften.

Race två blev en ännu större framgång ur ett svenskt perspektiv sett med Christer som etta, Johan som tvåa, Per-Åke som trea och Patrik som fyra.

Det var ett glatt men trött gäng som packade ihop och begav sig hem till Sverige igen. Middagen på färjan hem var något stillsammare och de flesta begav sig ganska omgående till sina hytter för att få några timmars välbehövlig sömn.

Har du inte varit och kört Ahvensito så ska du absolut ta dig dit om du har möjlighet. Vi kan lova dig en spännande, kul och annorlunda upplevelse.

Nedanstående länkar beter sig inte som det är tänkt. Därför får ni skriva in adressen manuellt i webbrowsern alternativt kopiera. Väljer ni att kopiera så se till att det inte dyker upp skräptecken efter adressen som är läsbar nedan. Sorry!

Resultat:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=703515

Foton:
http://www.historicrace.fi/Historic_Grand%20Race_2011_mk/

http://www.riafin.galleria.fi/kuvat/Motor+Sport+-+FIA+WRC/

http://jaridebner.kuvat.fi/kuvat/Historic+Race%2C+Ahvenisto+21.8.2011/

Film:
http://www.youtube.com/user/tapanilehtinen#p/a/u/1/2_uhitGWUTA

http://www.youtube.com/watch?v=XCeh8-39Ku4

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT