Årsmöte och RHK-avslutning i Karlborg

2011-12-07
Bengt-Åce Gustavsson

Ett och annat hände i Karlsborg...

Den 12 november samlades 18 st Formel Veeare tillsammans ett stort antal övriga RHK:are för att fira vinnarna av årets cup och samtidigt ha lite trevligt tillsammans. Dessutom var det nu dags att nu formalisera vår Formel Vee förening genom att bli en riktig klubb igen.

Det har ju gått bra de senaste åren utan årsmöte, styrelse etc., tycker nog många, och visst har våra klasspappor skött sig utmärkt och hade även gjort så fortsatt. Den största anledningen till föreningens nystart är att vi inte kan ha våra pengar i en kaffeburk längre. Banken kräver en styrelse och våra sponsorer även så.

Årsmötet inleddes med att vi fick vänta på att Johan Lund skulle återkomma från besöket på Kastellet. Märkligt att han som alltid vill vara först nu valde en långsammare guide och därmed var på plats en timme efter oss andra. Nu hade vår vän Vegas skickat med ett par flaskor vin från sin ungerska vingård Villa Vegas så det gick ingen större nöd på oss väntande.

När Johan väl var på plats kunde mötet öppna. Detta förlöpte bra och protokollet mailas ut till våra medlemmar. För att fira nystarten skålades det i italienskt bubbel samtidigt som vi hyllade Bosse Pettersson som fyllde år denna dag.

Den nya styrelsen består av Johan Lund ordf., Stefan Persson ledamot, Åke Jauhiainen kassör, Hans Hillebrink ledamot, Mats Envall suppleant och Patrik Åström sekreterare. Magnus Ek som de senaste åren i stor utsträckning bidragit till föreningens utveckling som klasspappa kommer fortsatt att vara aktiv och arbeta med Bugrun, licensutbildning och vår shop.

Party

Årsfest 2fter att församlingen lite snabbt snyggat till sig var det dags för RHK:s prisutdelning. Vi som inte fick något pris fick vackert sitta och beundra Johan, Axel, Kent, Åke och Lars-Göran när de förärades sina pokaler. Den efterföljande middagen var mycket bra och inte var Formel Veearna blyga på dansgolvet heller. Framåt små timmarna drog sig församlingen sig tillbaks för att vara redo för RHK:s planeringsmöte morgon efter.

Dagen efter

Lätt trötta inleddes söndagens möte med information från tävlingsledarna / domarna Ulf och Peter Sanell. De gick igenom hur de arbetar och de situationer som orsakar mest problem. Ett av dem är vad som gäller när man blir omkörd. Det finns inget som heter "först in väljer spår" längre utan man ska ge plats.

Årsfest 3RHK Cupen får fler och fler startande varje år. 2011 lyckades 1000-cupen att få 40 st olika förare till startlinjen vilket är smått fantastiskt. Formel Vee lyckades få hela 29 olika förare till start och det är inte så dåligt det heller. Som det verkar nu så kommer vi blir ännu fler 2012.

Riktlinjer från Racesam för nästa år angående startavgifter som arrangörerna har att gå på är oförändrande mot 2011 dvs 2.500 till 3.000 kr inkl. el plus 500 kr för extra träning. Nytt för 2012 är att de ska kunna erbjuda reducerad avgift för halv träning.

Per "Peggen" Andersson har startat upp en ny klass kallad "Formel Ford Classic". Klassen är för äldre men icke historiska Formel Fords med Zetec-motor. RHK kommer att meddela arrangörerna att vi anser dem lämpliga att köra tillsammans med RHK.

Nästa år när RHK håller sin avslutning kanske vi ska försöka bli ännu fler Formel Veeare. Det kan ju alltid vara trevligt att umgås utanför en bandepå någon gång!

No ACF gallery field data found

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT