Cupen avslutad för i år

2013-10-09
Bengt-Åce Gustavsson

Årets svenska Formel Vee-serie fick ett lyckat slut!

Att den svenska Formel Vee-serien fick ett lyckat slut bygger jag på att depån var fylld av glada och hjälpsamma Formel Veeare som alla under året fått ta del av allt som racing ger.

Racerapporten fokuserar denna gång väldigt lite på de race som kördes och desto mer på det som händer runt om kring.

Efter fredagens kval samlades klubbens medlemmar för att äta korv. Denna gång så var det inte Bullens som stod på programmet utan äkta wienerkorv som Korvpojkarna i Halmstad bjöd på. Om medlemmarna inte har något emot kvaliteteskorv så kanske vi ska gå över till det nästa säsong?

Att äga och köra en Formel Vee innebär att man ibland också måste meka (dock väldigt sällan). Jerker visade prov på hur lättmekade våra bilar är. Här behövs inga dyra liftar inte.

Jerkermek

Bilden visar också med all tydlighet om den hjälpsamhet som råder i depån. Gissar att Jerker fick mängder av förslag på hur man tätar en por i blocket. Ett annat bevis på hjälpsamhet är när Pierres fläkt gick sönder. Folk hjälpte till med att undersöka var man hittar en ny snabbt eller leta efter någon som har en fläkt över i depån och när väl en fläkt var funnen så var det säkert 6 personer som på något vis försökte hjälpa till med att få dit den.

Under lördagskvällen hade vi avslutningsmiddag i en av depåboxarna. 60 personer var på plats för att umgås och äta. Nu när vi blivit så många behövdes det rejäla bord att servera maten i från. Detta löstes genom att Elj Bordet försåg oss med två sådana vilket vi är väldigt tacksamma för.

Middag

Nästa år kanske det kan vara läge att utveckla middagen genom att öka mysfaktorn något men trevligt hade vi!

Under året har alla som kommit till start samlat på sig en lott och på så vis samlat på sig en till 11 lotter. För att dra vinnarna av de fina priserna som bestod av presentkort från Dalhems, VW Custom & Speed Parts samt Rallyshop hade ett sofistikerat lotterisystem tagits fram. Ett avancerat kalkylark fördelade lottnummer till deltagarna och lottnumren drogs fram med en "App" i telefonen. För att allt skulle gå korrekt till utsågs vår mest teknikfientliga medlem Gösta Rustas som kontrollant.

Vinnare Lotteri

Första priset, ett presentkort på 5.000 från Dalhems gick till Björn, andrapriset, ett presentkort på 3.000 från VW Custom & Speed Parts gick till Kent och tredjepriset på 2.000 från Rallyshop gick till Jerker  - ett sort grattis!

Vidare utsågs årets kvinnliga Formel Veeare och i år gick priset till Paulina. Pirerre fick priset som årets nykomling då han med stor framgång placerat sig vid årets tävlingar samt att kom till start i en mycket fint renoverad bil.

Dessutom lottade vi ut kläder från VW till de som var närvanade. Så nu mera kan Lennart, Johan, Bo P, Anders B och Stefan P stoltsera med Volkswagen Racing märkta skjortor i depån.

Under helgen fastställdes också reslutaten i Formel Vee Cupen enligt följande:

Klass B - 1. Dick, 2. Kent, 3 Nikolaj
Klass C - 1. Myggan, 2. Olle, 3. Pierre
Klass D - 1. Björn, 2. Johan, 3. Axel

123 Totalt

Här är några av årets pristagare i Svenska Formel Vee cupen.

I RHK Cupen blev resultatet något annorlunda:

Klass B - 1. Dick, 2. Kent, 3. Åke P
Klass C - 1. Mygga, 2. Pierre, 3. Olle
Klass D - 1. Johan, 2. Björn, 3. Axel

Nu är det bara en tillställning kvar i år och vi hoppas verkligen att vi ses i Hjo där RHK har sin avslutningsfest samt planeringsmöte den 26-27 oktober.

Ha det bra så länge!

No ACF gallery field data found

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT