Formel Vee Festival genomförd

2023-04-26
Nettan Oliw

Årets festival blev en toppenstart på säsongen! 

28 fina Formel Vee-bilar delades upp i olika grupper och hade möjlighet att köra sammanlagt 9 träningsheat under helgen.

Några få bilar drabbades av tråkigheter med haverier av olika slag, men merparten fungerade fint och kunde bara ägna sig åt att finjustera olika inställningar. Den stora finessen med helgen är ju just att kunna starta upp och köra för att upptäcka eventuella problem och hinna åtgärda dem innan första tävlingen.

Crew – våra hjältar

Vädret toppade fjolårets festival och bjöd på riktig sommarvärme på lördagen och halvklart på söndagen. Det utlovade regnet kom på söndagseftermiddagen när alla åkt hemåt. Skönt för alla, men särskilt för alla funktionärer som ställer upp ideellt och står utposterade runt banan. De är en förutsättning för att vi ska kunna köra på ett säkert sätt. Så stor eloge och TACK till alla fantastiska funktionärer!

Klubbmiddag med VIP-gäster

På lördag kväll samlades vi för gemensam klubbmiddag. Kvällen förgylldes även med några riktigt speciella gäster som tagit sig tid att besöka oss. Det var veteraner som var med på tiden när det begav sig ute på banorna med Formel Vee. De berättade anekdoter och minnen från de tidiga åren när klassen bygges upp i Sverige. Så intressant och trevligt! De tilldelades också var sin hedersutmärkelse från klubben som tack för betydande insatser för Formel Vee genom åren.  

Under lördag kväll blev även vår ordförande och jubilar Johan Lund uppmärksammad, och han tackar å det varmaste till alla inblandade!

Mat är en viktig del i upplevelsen, så stort tack även till våra frivilliga som lagat toppengod mat till middagen och hade bakat smaskigt fika till våra funktionärer.

Provkörning

En del i festivalen som är unik, är möjligheten till prova-på Formel Vee. Det kördes som sista programpunkt på söndagen. Det är ett toppentillfälle för den som är lite nyfiken, men gärna vill prova hur det är att köra innan man skaffar egen bil och tar licens.

Lyckat arrangemang

Nu är vårens avrostning avklarad för ett gäng bilar och förare och vi hoppas att alla fått med sig en stor dos inspiration inför säsongen!

Arrangörerna, Formel Vee Sverige, med Magnus Ek i spetsen för arbetsgruppen, känner sig nöjda med genomförandet av årets festival!

Foto: Andreas Persson, Nettan Oliw, Helena Häger

No ACF gallery field data found

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT