HMS-final på Jyllandsringen

2011-12-19
Bengt-Åce Gustavsson

Det finns kanske de som tycker att det är lite sent med en racerapport som kommer ut nästan tre månader efter att bilarna gått i mål och visst kan man se det så men jag ser det som att vi får något att lysa upp vintermörkret med. Något som får oss att längta efter våren då vi får börja köra våra bilar på asfalt igen tillsammans med våra kamrater.

Korvlunch [1]Det var alltså i början av oktober som HMS höll sin final på Jyllandsringen. Fyra Formel Veeare skulle göra upp om titeln i Formel Cupen dvs. Nikolai, John, Johan och jag själv. Denna helg bjöd på ett fantastiskt väder med temperaturer som skulle göra vilken högsommardag som helst avundsjuk.

De som var på plats på fredagskvällen fick njuta av en dansk Formel Vee-korv som Rita och John exemplariskt bjöd på. De båda tog mycket väl hand om sina utländska gäster och såg till att allt från besiktning till växling av duschmynt gick smärtfritt.

Jyllandsringen är en ganska tekniskt krävande bana med några riktigt bra partier men samtidigt några mindre bra. Totalt sett ska vi inte klaga för roligt hade vi precis hela tiden. Även om vi bara var fyra Formel Vees fanns det en Formel Ford att köra förbi om man inte hade någon Formel Vee i närheten. Race ett vanns av Johan med mig själv på andra plats. John och Nikolai hade ett tätt race som vanligt och segrare úr denna fight gick John och knep därmed tredjeplatsen.

Race dinner

Racedinner [1]I dansk gemytlig anda så tryckte vi in en andra Formel Vee-korv på lördag lunch då kvällen var inbokad för "race dinner". Vi var ett bra gäng som njöt av god mat och dryck tillsammans. Även här togs vi svenskar mycket väl om hand. Johan pratar och förstår danska riktigt bra en bit in på kvällen.

Sovmorgon

Eftersom tidsträning två var först kl. 12 på söndagen kunde vi sova ut och ha en lugn och fin söndagsförmiddag. Jag beklagade mig lite för Johan då jag inte tyckte att jag fick till det ute på banan. Snäll som han är lovade han att visa mig sitt spårval. Detta fungerade riktigt bra och efter ett tag tyckte jag att Johan låg mest i vägen varför jag körde om och tog startplatsen före honom i race två. Kanske inte det bästa sättet att tacka för hjälpen på men vad kan man göra?

Alla [1]Race två var i stort sett som race ett med en hård kamp mellan John och Nikolai. Dock så var det lite annan ordning över mållinjen. Johan lyckades aldrig köra förbi mig och Nicolai vann fighten med John.

I HMS Formel Cup så vann Johan division ett, jag själv kom tvåa och John knep tredjeplatsen. Nikolai kom fyra och Niels Christian hamnade på en femteplats.

Att tävla i danska serien har varit riktigt trevlig och jag kan starkt rekommendera att gästa någon av deras tävlingar. Ett bra tillfälle nästa år är den 5-6 maj då de kör sin premiär på Ring Knutstorp.

No ACF gallery field data found

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT