Kort rapport från HMS premiär på Knutstorp

2012-05-06
Bengt-Åce Gustavsson

Denna racerapport är inte den muntraste läsningen så här i starten av säsongen.

Vi börjar med det positiva.

Åtta anmälda varav tre som körde sitt första race. Vackert väder. Inga personskador och inga kollisioner. John vann, Nils-Åke tvåa och Niels Hviid på tredje plats. Många skratt och glada miner.

Och nu över till det mindre positiva. En hade krångel med bränsletillförseln och fick bryta. En hade sönder sin växelväljare. Nästa hade en motor som gick orent. Vidare havererade en fläkt. Efter snurr blev det parkering i sandfållan men värst av allt var det en motor som bestämde sig för att sluta snurra och som därefter satt fast och vägrade rubba sig.

Trots allt elände så var det inte allt för dystert när jag lämnade depån. Vissa försöker aktivt få bukt på sina problem med vissa hoppas på självläkning under natten.

Dag två kom i alla fall sju bilar till start och efter tidsträningen var de flesta bilarna hela. Dock så hjälpte inte svetsningen för att få växelväljaren att hålla så det vara bara att svetsa på nytt. En körde av sin stötstång men som tur var fanns det delar att låna så till start kom alla sju. Tyvärr var det bara sex som kom i mål. En bil fortsatte att misstända trots att man bytt ut diverse delar.

Race två vanns av John följd av Nils-Åke och Åke på tredjeplats.

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT