"Onödigt spännande" inför Falkenberg Classic

2016-09-08
Bengt-Åce Gustavsson

Det är inte bara ett spännande race att se fram emot, utan det är ju även upplösningen på en hel säsongs tävlande i Riksmästerskapet, RHK-serien och såklart Formel Vee-serien!

Ett försök till sammanfattning om hur det ser ut i de olika serierna inför den sista deltävlingen.

Riksmästerskapet i Historisk Formelbil

Här är D och B-klassförararna tyvärr inte riktigt med i matchen då de varit för få tävlande vid något tillfälle. För våran del är det Lars Ohlsson, Stefan Nilsson och Per-Åke Beijersten i toppen. Vi ska inte heller räkna bort duktiga Victor Ljungdahl i Formel Ford som kan knipa en pallplats i det prestigefyllda mästerskapet.

RHK-serien

ohlsson

RHK räknar ju poängen 12-10-8 och sedan 1 poängs skillnad fallande. Dessutom ska man ska räkna bort den sämsta tävlingshelgen.
Om jag räknat rätt så är i så fall i dagsläget Christer Oliw 2 poäng före Christer Abrahamson i B-klassen. Resultatet av Falkenberg Classic kommer att direkt avgörande för slutställningen!

I C-klassen leder Lars Ohlsson rejält efter en framgångsrik säsong, mer än 20 poäng före tvåan Stefan Nilsson. Däremot kan Per-Åke Beijersten knapra in några poäng och hota Stefans silvferplats!

I D-klassen återfinner vi ytterligare en nagelbitare då Roger Johansson befinner sig bara 3 poäng bakom ledande Christer Skaby! Tuffa fighter är att vänta på Falkenberg!

Åsså den viktigaste, Formel Vee-serien.

Abrahamson

Många tycker nog i alla fall att våran egen serie känns viktigast av de tre! Vi har ju dessutom ytterligare en tävling i serien, Bug Run! Vi räknar 15-12-10 i toppen och skall räkna bort två valfria heat under säsongen. Räknar man lite på det så hamnar man på att Christer Abrahamson leder B-klassen med 1 (!) poäng före Christer Oliw. Och det skiljer bara ytterligare 6 poäng till Sebastian Bencsik på tredjeplatsen. Här kommer Falkenberg Classic av vara helt avgörande, vem som helst av de tre i toppen kan vinna serien! (Förra året skilde det 1 poäng mellan ettan och tvåan!)

I C är det Lars Ohlsson i toppen, och han leder med 17 poäng före Stefan Nilsson. Det kan tyckas mycket, men tar vi in i beräkningarna att bägge två redan har två nollor sedan tidigare, så kommer även detta att kunna avgöras på Falkenberg Classic! Kampen om tredjeplatsen i serien kommer tveklöst att bli en rejäl batalj! Jimmy Carlstedt, Per-Åke Beijersten och Johan Lund kan alla knipa brons beroende hur de slutar i de två heaten på den klassiska snabba banan!

Skaby

Dubbelfögasarklassen  (D) har varit riktigt spännande under säsongen med inte mindre än 4 olika vinnare. Räknar man bort en DNS och en 8 poängare på Christer Skaby, så leder han med tre ynka poäng före Roger Johansson! Återigen, Falkenberg Classic blir en nagelbitare!

Och dessutom ska vi äta och dricka gott i goda vänners lag på Svenska Formel Vee föreningens avslutningsfest på lördagskvällen!

No ACF gallery field data found

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT