Anderstorp 1993 EM

1993-06-06

EM i Anderstorp

Oldtimer Grand Prix Jubileum på Anderstorp blev den succé som alla hoppats på. Det var dubbla jubileum med banan som firar 25 år samtidigt som det var 20 år sedan första Formel 1-loppet kördes, inför fulla läktare. Nu var läktarna åter fyllda av entusiaster som njöt av historisk racing när den är som bäst.

Drygt 12 000 åskådare kom under helgen och fann en racinganläggning som genomgått en rejäl ansiktslyftning. En positiv attityd från alla bidrog till en racingfest som inte glöms i brådrasket. Att sedan FISA:s representant var nöjd med arrangemanget gjorde inte saken sämre. Utanför depåområdet fanns mängder av märkesklubbar representerade. Bland bilarna märktes en otroligt fin samling av Morganbilar, alla i ett fantastiskt skick. Mest nostalgiskt var nog ändå den kavalkad av Formel 1-bilar som visades. På banan fick publiken se den Lotus-72 som Ronnie Peterson körde till en andraplats i det första GP-loppet 1973. Den March 711, som etablerade Ronnie i Formel 1, och den McLaren M23, som gav James Hunt F1-titeln 1976, fanns också att beskåda.

Tävlingen kördes med dubbla heat, ett på lördagen och ett på söndagen. I de historiska klasserna, utom Steigenberger Super Sports Cup, räknades lördagstävlingen som kvaltävling.

I Formel Vee var det strid på kniven om klassegern mellan Nick Tammemägi och Åke Lindh. Till slut kunde Tammemägi ta segern halvsekunden före Lindh. I andra heatet vann Tammemägi före Lindh och Lars-Olof Åkesson.

No ACF gallery field data found

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT