Anderstorp 1995-Final

1995-09-09

Avgörande finaler i RHK-serien

Som brukligt inom de racerhistoriska kretsarna avslutades årets nationella serie med finaltävling på Grand-Prixbanan i Anderstorp. I år kördes den den 9 september. Fem deltävlingar har körts och till finaltävlingen fanns cirka 100 ekipage på plats. I flera klasser var finalen direkt avgörande för slutställningen i RHK-cupen. Intressant är att nya ekipage hela tiden strömmar till och standardvagnsklassen är utan tvekan den mest populära just nu.

Inför sista deltävlingen i Formel Vee/Formel Junior hade Axel G Madsen redan bärgat seriesegern och tur var kanske det. För konkurrensen hårdnar, i synnerhet när altmeister Hasse Edvinsson gjort comeback. Till Anderstorptävlingen hade Edvinsson fräscha nya däck och körde mycket fort på träningen, under två minuter.

I racet tog FJ-åkaren Åke Axelsson täten före Edvinsson och Madsen. Snart hade Edvinsson kört upp till en till synes säker ledning. Men det dröjde inte länge innan han fick problem med gasreglaget och fick släppa ledningen i heatet till Åke Axelson. Axel G Madsen tog alltså återigen klassegern. Vi väntar med spänning på nästa säsong för då lär Edvinsson ha sorterat ut sin bil tillräckligt för att konkurrera om segern i klassen. Madsen vann hela RHK-mästerskapet 1995!