Anderstorp 1997-Final

1997-09-27

RHK-final i Anderstorp

Heatet för "Formel Äldre" - Formel Vee, Midgets, Formel Junior och förkrigsbilar - samlade hela 29 bilar av blandad kompott. Bland förkrigsbilarna fanns fyra ekipage Lars-Göran ltskowitz och Roland Haraldsson bjöd på härlig kamp med sin Riley Brooklands där ltskowitz med sin Ferrariröda klenod vann.

I Midgetklassen körde Göran Anderberg fort med sin Alfa Dana JAP och knep klassegern före kämpen Per Hågeman. Midgetklassen i årets cup vanns av Allan Göransson före Göran Anderberg. FV-bilarna är uppdelade i nyare (1969-72) och äldre (1965-68) klass. Heatets totalsegrare blev inte oväntat Axel G Madsen i sin BMVee. Han tillhör stadigt tätgruppen och slog denna gång Stefan Nilsson som totalsegrade i den nyare FV-klassen. Den äldre· FV-klassen vanns av Gert Benke i en Beach Car. Benke vann också RHK-Cupen i år.

Bästa Formel Junior-bil blev Ingvar Malm i sin Elva Formel Junior. Han körde i heatet in på en total fjärde plats. Dramatik i heatet blev det när Staffan Melin med sin Formel V snurrade i depåsvängen på första varvet. Bakom kom Per Hågeman och hade inte en chans att väja utan körde klockrent in i Melins racer. Både bilar och förare klarade sig hyfsat men rödflaggan åkte ut varpå det blev omstart.