Anderstorp 2001-Final

2001-09-08

Våldsam och stökig RHK-final på Anderstorp

Den 8 september avslutades Racerhistoriska klubbens cup med de sedvanliga endagstävlingarna på Scandinavian Raceway med åtföljande prisutdelningar.

Det blev en finaltävling man möjligen minns för flera våldsamma inslag innebärande flerbilskrascher, voltningar och påkörningar. Turligt nog blev det inga personskador.

I Formel Vee-klassen var det också turbulent denna dag. Far och son Axel och Rikard Madsen hade bästa träningstider följda av Lars-Gunnar Johansson. Men Axel Madsen, som för det mesta legat i topp under säsongen, fick sin träningstid struken då han efter teknisk kontroll befanns ha felaktig växellåda.

Inledningen av loppet blev dramatiskt när hela startfältet skulle tränga sig in i den "hopplösa" högerkurvan i mitten av flygrakan. Ulf Pettersson fick ställ på sin BMVee och törnade mot Karin Hansen varpå ytterligare tre-fyra bilar drogs med i en krasch som gjorde att loppet rödflaggades med omstart som följd. Efter omstart blev det en kamp mellan Johansson, Sven-Åke Svensson och Rikard Madsen, och det blev Johansson som vann FV-klassen före Svensson och Ulf Pettersson.

No ACF gallery field data found

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT