Anderstorp 2007

2007-08-19

Anderstorp Race Festival 18-19 augusti 2007

Tyvärr kom inte Lars-Runo till start pga motorproblem. Tomas Marklund var borta på lördagen på bröllop men satte bästa tid på tidsträningen på fredagen före Vegas Billebergan och Anderz.

Till racet sent på lördagen hade Vegas och Billis en riktig fajt under större delen av loppet men Vegas drog till slut det längsta stråt och vann för Sven-Åke och Anderz.

Race 2 fick Vegas redan efter ett par varv en lucka till SvenÅke som jagades i kapp av Thomas som fajtades några varv innan Tomas gick loss och jagade i kapp Vegas. Anderz hade problem med för högt oljetryck och till råga på allt tappade han 4: växeln och då vart kört. Tomas kom enkelt ikapp Vegas och med 3 bilar i fajt där Axel i sin dubbelförgasare ibland störde och ibland drog ifrån utvecklades till en kamp och en i Vegas syn enda tänkbara möjligheten att lura Tomas med sug på rakan. Planen var att vänta till sista varvet och sätta in stöten för så länge man var med bakom och fick suget hängde man med. Dessvärre för Tomas så fick han bekymmer med motorn och tvingades bryta, förmodligen med en krökt stötstång.
Så Tomas hade ingen rolig helg.

Nu var det att ta sig i mål och spara på resurserna för att efter ett par timmar krypa ner i Sports 2000 och jaga Nicklas Johansson.
Seger även till Vegas i race 2 med Billis som tvåa och Nils-Åke som trea. Gamla klassen vann Lennart Mattson för Louis Banka Johnsson och Frans Parfarant. Samma resultat i båda racen.

Flera medlemmar förutom vi artister kom dit, AnnMarie och Nalle, Familjen Hansen var där Olle Grimstedt var där och många fler anhöriga.

Kvällen hade vi i FVee fixat med egen kock och stort tält för att återgälda våra Holländska vänner för allt vi blir bjudan på vi som åker i HMR serien. Formel Ny var med och delade på kalaset.

Min måg Henrik Ekstrand hade fixat en kycklingwook med tillhörande såser och drycker som inte gick av för hackor, han fick mycket beröm och alla var mycket nöjda. Det var planerat för 100 portioner och med faten rensade till 100% så var det väl ingen tvekan att det smakade, synd bara för er som inte kunde vara med.

Våra holländare var mycket imponerade vad vi ställde till med. Som sista show bjöd Keeper Motorsport upp till apelsinkanon och fire burnout till deras stora jubel.

Anderstorp Race Festival är tänkt som ett årligt återkommande evenemang och vi hoppas att vi kan spika även den helgen för vår egen Formel Vee Cup. Denna går ju utanför RHK och med HMR som organiserar vårt race kunde de som inte tagit ut de omtalade nya HTP papperen deltaga.

Helgen kördes en blandad race festival med både historiskt och nya bilar i ett arrangemang som var ypperligt ordnat framförallt av vår vän Peter Sikström, jag kan nämna att Anderz Johansson varit inblandad i egenskap av medlem i bilkommittén i ARC. Ett stort tack för vad ni lagt ner i tid och omtanke. Ett program som inte gick av för hackor, en nyhet som jag aldrig varit med om tidigare var att läkaren var med på förarsammanträdet och berättade vad som gällde och om någon tar mediciner od. allt för att veta så mycket som möjligt om det skulle behövas.

Helgen samlade totalt c:a 2000 åskådare som vart fall under lördagen och söndagen fick ett perfekt raceväder, nämligen växlande molnighet. Fredagen var väl som sommaren i övrigt, regnskurar.
Vi blev inte så många FVee som vi hoppats på men av olika anledningar åkte Svenna Christer och Bosse till Finland, Svenna gjorde förmodligen ett undantag i egenskap av speciellt inbjuden till deras 40 års jubileum.

Hur som helst vi var anmälda till Anderstorp och dess nya fina anläggning var förutom jag själv, Anderz, Sven_Åke, Nils-Åke, Tomas Nyberg, Thomas Marklund Lennart Mattson, Louis Banka, Lars-Runo Tillback Frans Parfant och Axel i sin dubbelförgasare.

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT