Anderstorp 2011

2011-05-15

Racerapport från Anderstorp

Sol, vind och vatten var temat för helgen!

Fredagens träning erbjöd både torrt och vått underlag vilket måste sägas vara bra när tiden ska ägnas åt träning.

På eftermiddagen hade vi ordnat så att hela Formel Vee-gänget fick besöka West Coast Racing med presentation av deras teamchef Dick. Ett av alla uppskattat besök där vi lärde oss att skillnaden mellan ett Formel Vee-team och ett fabriksteam på lite högre nivå är stor. Att en av deras bilar kostar ca 43 st Formel Vee-bilar och att deras årsbudget ligger på ca 200 Formel Vee:er är ju en viss skillnad.

Lördagens race kördes i regn och trots det var det ingen som körde av och förstörde sin bil. Segern gick till Johan med Per-Åke som tvåa och Stefan på en tredjeplats. Kul att Stefans nybygge går så bra!

Innan traditionellt korvätande så var det dags för ännu ett studiebesök. Denna gång hälsades hela gänget välkomna till team ALFAB för att titta på deras Audi R8 Le Mans. När vi fick veta att detta monster med 570 hk kör runt banan på 1.35 kunde en av oss inte låta bli att berätta att någon gång på 70-talet körde Hans Edvinsson på 1.42 med en dubbelförgasare. Alltså endast 7 sek långsammare och då med 125 hk och en järngrind som framvagn.

Till korven dracks det denna gång finöl. Det var våra nya tyska vänner som var vänliga nog att bjuda. Förutom öl tog de med sig en Österrikisk Hick att köra med. De ska försöka få med sig några fler bilar till Knutstorp vilket vi hoppas på. Och då inte bara för den goda ölens skull.

Söndagens race var en riktig batalj mellan Axel, Johan, Lasse, Per-Åke och Patrik. Det byttes placeringar flera gånger under racet men till slut stod Axel som segrare. I sitt tack tal sa han "I'm back". Det skilde inte mer än 0,25 sek i bästa varvtid mellan de fem första.

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT