Anderstorp 2012

2012-05-20

Anderstorp - En bra start!

Årets inledning av säsongen 2012 blev en bra start för de flesta.

Med hela 18 bilar på plats i Anderstorp var vi sju stycken fler än förra året i Anderstorp. Av dessa 18 kom 17 st till start i båda racen. Det var endast Hans Hillebrink som tyvärr fick stopp på tidskvalet och därmed fick packa och åka hem. Dock hade Hans en bra tid innan det tog stopp och kommer med all sannolikhet att vara med och fightas i toppen framöver.

1FVee 120520-064
1FVee 120520-086

Det var också premiär för fyra nya förarare. Från Tommelilla delar Pauli och Stefan Nilsson på en bil och från Åled utanför Halmstad samsas Henrik Mattiasson och Anders Bertilsson om en bil. När jag pratat med dem efteråt har de varit fantastiskt nöjda med helgen, både vad gäller körning och kamratskap.

Att skriva en racerapport är inte så lätt då jag själv har fullt upp att bromsa sent, gasa för fullt och sladda så där lite lagom genom böjarna. Detta gör att jag har svårt att se vad som händer på andra platser i fältet.

Vad jag vet är i alla fall att det var tät racing på flera håll i fältet och jag tror att de flesta hade fullt upp.

Magnus Ek tog hand om segern i båda heaten och vinst i klass D. Klass C heat ett vanns av Johan tätt följd av Christer och där bakom Patrik. I heat två växlade positionerna flera gånger där både Johan, Patrik och Christer hade ledningen. Johan som låg trea när hans bromsar brast fick parkera långt ut i lecakulorna. Tur att det var in på start och mål det hände och inte i slutet av flygrakan. Patrik hade ledningen inför sista varvet men Christer bromsade sig förbi efter rakan och tog därmed hem segern.

I klass B vann Kent Böe före Åke Persson. Tredjeplatsen gick till Stefan Nilsson i heat ett och till Pauli i heat två.

Bild

I Classic Motor har det också skrivits om oss, se här.

Vi ses snart på Bug Run!

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT