BUG RUN 2004

2004-06-13

Bug Run 21 år: Tack för festen!

Tack, alla ni som gjorde årets Bug Run till det bästa hittills! Vi var fler än 1 200 deltagande bilar och 5 000 personer på Mantorp Park som deltog i årets stora VW-träff, Bug Run 2004. Det är en tangering av förra årets deltagarrekord.

Tjugoförsta upplagan av Bug Run fick VW-entusiaster från hela norra Europa och Baltikum att styra mot Mantorp Park.

Rekordtidigt på fredagen började deltagarcampingen att fyllas av glada och festsugna VW-entusiaster, som kunde njuta av många fina bilar och god stämning över nationsgränserna. De som rest längst kommer alltid först och redan på fredagen slog deltagare från Polen, Ryssland, Belgien, Finland, Danmark, England och Tyskland ned tältpinnarna.

Lördagen är enligt traditionen särskilt inriktad på deltagarnas körning med sina egna VW. Det fanns möjlighet för alla deltagare att köra på STCC-banan. Dessutom höll VW GTi-klubben i manöverprov, Volkswagen Racing Special, och det var gratis effekttest på rullande landsväg.

För första gången tävlade nostalgiska Formel Vee-ekipage på Bug Run och Race 1 vanns av Roger Johansson från Uppsala i en RPB, byggd 1970. Tvåa blev Catharina Hansen, Göteborg, och trea Jacob Jung, Höllviken.

Efter det väntade den kända Mantorpstrippen för de deltagare som ville prova på dragracing 400 meter. Det blev en upprepning av succén från förra året bland förare och publik, med rekordköer till starten och fullt på läktarna.

Marknaden för privatpersoner som säljer nyare och begagnade delar och tillbehör fortsätter att växa starkt och hit hittar särskilt utländska besökare på jakt efter ovanliga VW-delar.

Hela lördagen fortsatte också mötesdeltagarna att anlända i en strid ström till deltagarcampingen inne på motorbanan.

På lördagkvällen var det livemusik från partyscenen med två band, Tideline och [Post].

Söndagen fortsatte med ett myller av aktiviteter. I Race 2 för Formel Vee blev toppen på resultatlistan identisk med lördagens, alltså seger till Roger Johansson, före Catharina Hansen och Jacob Jung.

Till söndagens Bugsprint, dragracing 400 mete, har det aldrig tidigare varit så tuffa kvalificeringar.

I det klassiska racet Top 8, för bilar med slicks, vann Jack Sandström från Uppsala över Thomas Mårud från Kongsvinger i Norge.

Gatbilsklassen Quick 16 tog Arto Vatja från Raisio i Finland hem före Kristoffer Kormilitzin från Jessheim, Norge.

I klassen för framhjulsdrivna bilar, Front Wheel Drive, blev det en tuff uppgörelse mellan Mattias Sundberg från Falun och Per Feuk, Växjö, i två på ytan nära nog identiska bilar. Mattias Sundberg avgick med segern.

Huvudattraktionen under helgen blev som alltid den stora utställningen på söndagen, där en internationell jury från olika VW-klubbar korar Skandinavens finaste folkvagnar.

Trenden att många nyare vattenkylda VW hittar till träffen är mycket tydlig. Stylade Golf, Passat, Polo och New Beetle kom i stort antal, många med rejäla ljudbyggen. Utställningsklasserna för nyare bilar fylls snabbt och bekräftar intresset för kompakta snabba nybilar.

På eftermiddagen blev det till sist traditionsenligt stort tårtkalas och paraden Volkswagen 2004 med de nya modellerna från Svenska Volkswagen.

Nästa Bug Run, nummer 22 i raden, arrangeras 10­11­12 juni 2005. Vi ses igen då!

No ACF gallery field data found

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT