BUG RUN 2013

2013-06-09

Lyckad fest på Bug Run

Ryktet säger att det (som vanligt) var riktigt lyckat på Bug Run i år

Som reporter får jag rapportera på distans eftersom jag tyvärr inte själv var på plats. Om det stämmer det som alla säger så var det en mycket lyckad tillställning. Förarna sken i kapp med solen och asfalten var varm.

Dock gick det inte helt enligt plan för alla. Johan Lund hade tagit med sig sin dubbelförgasare för premiärrace. Dock så ville inte ventilfjärdrarna vara med på träningen men det var ju lätt bytt. Svårare var det att fixa kopplingen som lade av på väg ut till line up för race ett. Tur då att han varmkört sin Motul. Ett snabbt bilbyte och han var med på griden och lyckades vinna strax före Olle.

Hans Hillebrink hade också fått med sig sin Veemax dubbelförgasare. Efter att slitit hårt den senaste veckan för att få klart bilen och den nyrenoverade motor på plats kom han till Mantorp. Tråkigt nog så gick motorn upp i rök med en bränd kolv efter 5 träningsvarv. Men inte hängde Hans läpp för det. Snabbt upp med bilen på släpet för att åka hem och byta till sin Kaimann. Vi Norrtull så brann ett hjullager på släpet men inte hindrade det Hans från att kämpa vidare. På med Kaimannen på ett hyrsläp och de var tillbaks på Mantorp strax efter midnatt. Race två slutade med att Hans kom trea men nog vann han priset för den mest hängivna racern på Mantorp!

Magnus Ek som varit med och hållt ihop tävlingen rapporterar att antalet anmälda bilar (18 st) var bra. Några debutanter dök upp på banan vilket är mycket glädjande. Frank och Robert delar på en Beach Car och Berndt som köpt Stefans RPB. Berndt har gjort ett mycket fint renoveringsjobb. Dessutom dök Bosse Pettersson upp med en bil igen. Bosse har nämligen köpt tillbaks sin Veemax från Mats.

 Det var ju tävling också. Gösta Rustas Trophy för den som samlade flest poäng under helgen oavsett klass gick till Johan Lund som vann båda racen i klass C. I race ett kom Olle tvåa och Stefan P trea. I race två fick Stefan flytta på sig sig så att Hans kunde komma trea.

Klass B race ett vanns av Kent följd av Nikolaj och Louis. Race två vanns av Åke, som bröt sin växelväljare innan start i race ett, följd av Tobbe och Nikolaj.

Johan har berättat att Bug Run var ett av de roliigaste racen han kört. På i stort sätt varje varv bytte Johan och Olle placering två gånger. Johan körde om Olle innan Mjölbysvängen och Olle tog sig förbi i slutet på start och mål. Tät och rolig racing med goda marginaler är vad man behöver för att gå lycklig genom livet!

Nu är det snart dags för nästa race och vi önskar alla lycka till på Velodromloppet Grand Prix!

No ACF gallery field data found

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT