Falkenberg 2006

2006-09-10

Final för den Historiska Racing Cupen

Den historiska Racing Cupen körde sin final i Falkenberg i år igen tillsammans med tidningen Classic Motor. Samarbetet med tidningen går stadigt framåt och blir bättre för varje evenemang. Förutom de åtta racingklasserna kördes ett familjerally samt uppvisning med gamla motorcyklar. Den äldste MC-föraren var Rolf Gülich som snart fyller 95 år! Några knallar hade hittat till banan också. Publiken njöt i sensommarvädret (åtminstone på lördagen).

Formel Vee dominerades som vanligt av Roger Johansson. Han följdes närmast av årets uppstickare, Christer Ericsson som kör fortare för varje tävling som går. Curt Johansson fullbordade Uppsala-maffians överlägsenhet när han låg på tredje plats. Curt visade gammal god form och försökte utmana Christer om andraplatsen med ett djärvt omkörningsförsök på yttern in i chikanen. Men Curt fick ett litet kast och hamnade framför Catharina Hansen som inte hade en chans att undvika närkontakt. Curt hamnade i sandlådan medan Catharina kunde fortsätta med en sned "näsa". Roger vann före Christer och Sven-Åke Svensson.

I det andra racet var Roger fortfarande omutlig med Christer på en lika säker andraplats. Curt var på hugget igen och alternerade tredjeplatsen med Catharina. Nils-Åke Gustafson och Sven-Åke Svensson tryckte på bakifrån och Curt fick ge sig i kampen och han tappade några placeringar mot slutet. Catharina tog tredjeplatsen till sist. Kvartetten från tredje till sjätte plats låg inom en sekund vid målgången.

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT