Falkenberg 2011

2011-09-18

Svenska säsongen har nått sitt slut!

Då var den sista av årets svenska tävlingar genomförd och väntan blir nu lång tills det drar igång igen.

Årets avslutning blev spännande med tronskifte i både klass B, C och D.

Det tidigare rekordet, i mordern tid, på 21 anmälda Formel Vee's tangerades. Det tidigare rekordet på antal startande bilar slogs med två stycken. Hela 20 Formel Vee's på griden var fantastiskt kul. Att även 20 st kom till start i race två var ju ännu bättre.

Formel Vee racen har i år varit riktigt täta och så även i Falkenberg. Race ett hade tuffa fighter genom hela fältet där till slut Nikolaj tog segern i klass B före Åke P och Kent. I klass C vann Christer före Johan och Nils-Åke. Segern i dubbelförgasarklassen gick till Magnus.

Inför race två var det otroligt jämnt i cupen. Åke P ledde med tre poäng före Kent och Christer ledde med tre poäng före Johan.

Efter att ha haft fint väder hela helgen så började det dugga lite lätt när vi åkte fram till line up. Dugg övergick till regn som övergick till skyfall när starten gick. Efter ett par varv kom safety car ut men det var svårt att hänga med i dess tempo då det kändes som om däcken planade mer än de greppade. Med några få varv kvar på loppet så valde SC av någon outgrundlig anledning att gå in och racet var i gång igen.

Axel Maden gjorde en enorm uppkörning från sista till andra plats. Denna kan ni se om ni söker på Falkenberg 008 på Youtube.

Klass B i race två vanns av Kent före Åke P med Louis på tredje plats.

Klass C vanns av Johan före Axel med Christer på tredje plats och Klass D vanns av Magnus.

Det var först i cupens sista race som det avgjordes. Kent och Åke P hamnade på lika poäng men då Kent hade fler segrar utsågs han som vinnare i Klass B.

I och med att Christer hamnade på en tredjeplats och att Johan vann race två så tog Johan hem segern med två poäng.

Klass D vanns av Magnus.

Det är alltså en ny segrare i samtliga Formel Vee klasser som vi hyllar.

Ett stort tack för ett underbart Formel Vee-år!

Vid sidan av racerbanan

När vi sitter i våra racerbilar så är det inte mycket till umgänge, tur då att sidan om racerbanan finns! Med tanke på att tiden som vi spenderar körandes är en liten del av den tid som vi spenderar sittandes i depån är det tur att vi har ett bra umgänge i klubben. Bevis på detta hittade vi i Falkenberg när RHK körde årets sista race.

Racedinner

Vid Sidan Om

Att avsluta det svenska racingåret med en gemensam måltid har nu blivit lite av en tradition. I år var vi 38 personer som njöt av en välsmakande gulaschsoppa från Fridolfs krog i Halmstad. För att spara på engångsartiklar sponsrade Nordiska Plast med både tallrikar och glas. Detta underlättade även för personalen som slapp disken då de ätande fick ta med sig den hem.

Humöret var på topp och Saras cocoskladdkaka till kaffet avrundade det hela på ett bra sätt.

  Hjälpsamhet

Vid Sidan Om 2

Under lördagens race fick Louis allvarliga problem med motorn. Efter ett flertal försök att laga den så bestämdes det sent på kvällen att ett sista försök skulle göras. Att på på grus riva en motor, byta kolv mm är inte det enklaste. Men, med många goda vänners hjälp går det som en dans. Förutom glada hejarop så lånades delar och verktyg ut från höger och vänster. Motorn sattes ihop och Louis kom till start även i race två. Att han kom trea i racet beror kanske på att burken med överblivna skruvar fylldes på ännu en gång och bilen ännu en gång blivit lite lättare.

Nu längtar vi till nästa säsong när vi åter får träffa våra vänner inom racingen!

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT