2012-09-09

Fullt blås i Falkenberg

Att säkra sina tält under Falkenberg Classic var det som fick störst prioritet den gångna helgen för att gott om vind hade vi allt.

Fullt blås var det också i Dicks fläkt när han skulle känna om motorn var varm. Tyvärr så sögs hans fingrar in i fläkten men som tur var blev skadorna inte allt för stora. Dock tillräckligt stora för att han inte skulle kunna köra och fick därför packa och åka hem redan på fredagen vilket var extremt tråkigt.

Inför finalen var det riktigt tätt i Formel Vee-cupen. Johan ledde i klass C över Christer med 19 poäng och Johan behövde därmed se till att inte tappa mer än dessa mot Christer. Även i kampen om tredjeplasten var det tätt. Ännu tätare var det i klass B mellan Åke P och Kent där det endast var 3 poäng som skilde dem åt.

Kval

Att 22 bilar stod på startlinjen till kvalet var fantastiskt . Tyvärr så fick Nils Hviid lämna in med en spökande växellåda samt Olle Green med ett större motorproblem som även innebär oljeläckage. Riktigt synd om de båda men mest för Olle som hade tredjeplatsen i Cupen.

Race ett

012Johan skulle bara ut och se till att få ihop en bra hög med poäng. Tyvärr blev det sig inte riktigt så då han fick teknisk flagg för oljeläckage och fick därmed bryta. Patrik som också hade en bra chans till tredjeplatsen i Cupen fick köra åt sidan direkt efter starten med en låst växelväljare. Först när de andra kom ut på start och mål igen kom han iväg.

Det var även fler som fick problem. Först snurrade Ronny i Nyhemskurvan där någon spillt ut lite olja och strax därefter stod Åke Persson på samma ställe och förlorade därmed viktiga poäng till Kent. Något varv senare parkerade Lennart på samma plats men det var först när Rune gjorde samma sak som tävlingsledningen valde att rödflagga loppet. 11 av 15 varv hanns med innan dess.

Racet för klass B vanns av Kent följd av Anders B som tvåa och på en tredjeplats kom Tommy. I klass C segrade Christer före Stefan och Per-Åke. Klass D vanns av Axel som fick tävla utan motstånd denna helg.

Avslutningsmiddag

DSC05213Som traditionen bjuder så arrangerades det på lördagskvällen även i år en avslutningsmiddag. Som tur var mojnade vinden något så att vi kunde föra ihop våra tält för att ge plats åt de 57 som var med på middagen. Tror att alla var nöjda med både mat och umgänge även denna gång. Dock föreslogs det att vi till nästa år hyr en box som vi kan vara i vilket alla tyckte var en strålande idé.

Race två

Förutsättningarna i cupen hade ändrat sig något för vissa efter race ett. Johans ledning var nu endast med fyra poäng och Kent hade säkrat sin vinst då Åke blev utan poäng. I klass C hade även Stefan blivit en het kandidat till tredjeplatsen i och med sin andraplacering.

Race två inleddes med en hård batalj mellan Christer, Johan och Patrik. Efter ett par varv bromsade Johan på sig och halkade ner ett par placeringar. Patrik försökte hänga på Christer men utan framgång. Bakifrån närmade sig Stefan allt mer och med ett par varv kvar lyckades han köra förbi Patrik. Det var kamp om platserna i hela fältet och som vanligt bjöd Formel Vee på ett underhållande race.

Klass B race två vanns av Kent före Åke och Anders B. Detta innebar att följande resultat i totalcupen:

1. Kent 137p
2. Åke 117p
3. Dick 67p

DSC05243I race två för Klass C vann Christer med Stefan som två och Patrik på en tredjeplats vilket innebar för totalcupen följande:

1. Christer 111p
2. Johan 107p
3. Stefan P 84p

I klass D körde som sagt Axel ensam men fick tyvärr bryta race två. För cupresultatet spelade det ingen större roll då Magnus vann klass D med 105p före Axel med 15p.

Alla resultat från tävlingen hittar ni klickar här och resultat i Formel Vee Cupen hittar ni klickar här.

Trots att det ännu inte är officiellt så presenteras här resultatet i RHK Cupen (hoppas verkligen jag räknat rätt).