Falkenberg 2014

2014-09-14

Största heatet i finalen

Formel Vee var största heatet när finalen kördes på Falkenbergsbanan.

Efter att ha flyttat dubbelförgasarna till Formel Ford-heatet och en självsanering då 3 B-bilar försvann på träning och kval lyckades vi få plats med alla B- och C-bilar i ett och samma heat. Blir vi fler nästa år så är frågan om vi inte måste dela upp oss i ett B- och ett C-heat nästa år?

Största RHK-klassen i finalen var Formel Vee. Klassen hade sin storhetstid på sjuttiotalet när många svenskar tävlade flitigt. I historisk racing idag är klassen åter mycket populär. Falkenbergsbanan är relativt kort och därför får man inte köra så många bilar på en gång. Dubbelförgasarbilarna flyttades över till Formel Ford-heatet, så att man fick lite mindre tryck på klassen, men när bilarna rullade ut på kvalet kunde inte alla vara säkra på att få köra racet i alla fall. Olle Green var snabbast i kvalet och efter lite självsanering av bilbeståndet fick alla starta som hade en hel bil. Green tog starten och han ledde från start till mål. Han vann före Lars Ohlsson och Kent Böe. I andra heatet vann Green igen, nu före Pierre Eklund och Reine Bergström. I B-klassen vann Anders Bertilsson första racet före Nikolaj Leed och Göran Larsson. Andra racet vanns av Leed före Bertilsson och Larsson. Larsson var en av helgens mest långväga gäster. Han är bosatt i Tärnaby och har Mo i Rana som hemmabana i vanliga fall. 130 mil ned till Falkenberg är inget som avskräcker en norrlänning! I Dubbelförgasarklassen vann Johan Lund båda racen medan Axel G Madsen och Christer Skaby delade på de andra pallplatserna.

Under lördagskvällen arrangerades som vanligt en middag för alla Formel Vee:are. I år slog vi nytt rekord när hela 64 stycken som satte sig till bords. Under kvällen drogs vinnarna i Formel Vee-lotteriet. De som fick ta emot priser från Dalhems, VW Custom & Speedparts samt Rallyshop var:

Presentkort på SEK 5000 från Dalhems - Nils-Åke Gustafsson
Presentkort på SEK 3000 från Custom & Speedparts - Åke Persson
Presentkort på SEK 1000 från Rallyshop - Pierre Eklund

Resultatet i Formel Vee Cupen blev efter 12 genomförda race följande:

Klass B
1:a Tommy Bencsik
2:a Anders Bertilsson
3:a Nikolaj Leed

Image3

Klass C
1:a Pierre Eklund
2:a Olle Green
3:a Stefan Persson

Image2

Klass D
1:a Björn Paulson
2:a Johan Lund
3:a Hans Hillebrink

Image1

Slutställningen i RHK Cupen efter 10 genomförda race blev:

Klass B
1:a Nikolaj Leed
2:a Åke Persson
3:a Anders Bertilsson
4:a Christer Abrahamsson
5:a Ronny Bogen Jensen

Klass C
1:a Pierre Eklund
2:a Olle Green
3:a Stefan Persson
4:a Lars Ohlsson
5:a Kent Böe

Klass D
1:a Johan Lund
2:a Björn Paulson
3:a Hans Hillebrink
4:a Christer Skaby
5:a Hasse Jerkefot

Prisutdelningen i RHK Cupen kommer att hållas den 11:e oktober i Hjo. Pris delas ut till de fem första som är på plats eller anmält sig eller ombud senast den 24:e september.

Ett stort tack till alla som bidragit till den bästa Formel Vee-säsingen på många år! 

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT