Falkenberg 2016

2016-09-18

Vilken avslutning!

Det blev spännande i årets sista tävling!

Skaby D 16

D-klassen (dubbelförgasarna) kördes denna tävling tillsammans med Formel Fordarna, då vi var betydligt fler Formel Vee-bilar anmälda än vad Falkenbergs banlicens tillåter! I det gänget lyckade Hans Hillebrink bli kvaltvåa efter Formel Ford-suveränen Victor Ljungdahl! I Race 1 fick Ljungdahl problem och Hans kunde stilfullt vinna racet med 13 sekunder tillgodo till nästa man! Christer Skaby blev 4:a totalt och följaktligen 2:a bland Formel Vee:erna.

Till race nummer två hade Ljungdahl fått ordning på bilen och det stod tidigt klart att han skulle ta hem racet, men där bakom fightades Hillebrink och Andreas Martinsson (Formel Ford), men när målflaggan föll var det Hans som slutade tvåa och därmed vann Formel Vee delen.
När poängen räknats samman står det ändå klart att Christer Skaby, med sin minst sagt framgångsrika säsong, stod överst på totalpallen med 25 poängs marginal till tvåan Roger Johansson.

pristagare C 16


I C-klassen hade Johan Lund fått stil på sin Motul igen och var kvaletta tätt följd av Stefan Nilsson. Race 1 blev jäkligt spännande där toppkvartetten, Lund, Nilsson, Carlstedt och Stefan Persson bytte plats hela tiden. Dock vann Johan Lund med 7 tiondelar till godo för Stefan Nilsson. Och Carlstedt knep bronset i racet!

Till Race två hade en ny spelare dykt upp. Det var serieledande Lars Ohlsson som kommit sent och startade sist i fältet. (Han visste att serievinsten hängde på en skör tråd!) Stefan Nilsson snurrade i chikanen och sedan stod både Stefan och Lars för en heroisk uppkörning, till fjärde respektive femte plats, från bakre delarna i fältet! Vann gjorde Johan Lund, tvåa Stefan Persson.

Efter en spännande sammanräkning av säsongens poäng kunde vi konstatera att Lars Ohlsson vann serien med 7 poäng tillgodo till Stefan Nilsson!

Pristagare B 16


I B-klassen var det klart att det skulle bli en tuff fight då alla tre i toppen på serien kunde vinna beroende på utgången av racen! Sebastian Bencsik var snabbast på kvalet före serieledande Christer Abrahamson. Alldeles där bakom var Christer Oliw.

I race 1 fick tidigt Bencsik tekniska problem och de bägge Christrarna bytte position flera gånger under racet. I slutändan var det Abrahamson som tog vinsten.

I race två tog Abrahamson täten, men fick tokbromsa för en sladdande C-bil och de bägge kombattanterna tog sig förbi. Sebastian Bencsik var i toppform och vann klassen och slutade totaltrea i racet! Abrahamson blev tvåa och Oliw fick tekniska problem. Slutställningen efter en hel säsongs tävlande blev Abrahamson i topp och Oliw tvåa!

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT