Falkenberg 2017

2017-09-17

Final för den Historiska Racing Cupen under Falkenberg Classic

Närmare 250 förare hade samlats för att köra årets finaler i den Historiska Racingcupen och Sportvagnsmästerskapet under Falkenberg Classic. Banan fyller 50 år i år och detta uppmärksammades vid ett eget event tidigare i sommar. Helgen kantades av mycket växlande väder med allt från monsunregn till solsken.

Formel Vee mönstrade 20 bilar till start i klasserna B & C. Johan Lund vann C före Jimmy Carlstedt och Anders Bertilsson (B). I andra racet vann Carlstedt före Lars-Gunnar ”Vegas” Johansson, som gjorde comeback i klassen och Bertilsson(B). Det kördes två mycket spännande heat med mycket omkörningar och varvningar.

I Formel Vee-klassen med dubbelförgasare vann Hans Hillebrink det första heatet före Roger Johansson och Kent Böe. I andra racet vann Hillebrink igen före Johansson och Reine Bergström.