Kinnekulle 2007

2007-05-27

Fabriksförare vann på Kinnekulle

Årets första deltävling i den Racerhistoriska Cupen kördes på Kinnekulle Ring. Eftersom Formel Vee-klassen tyvärr har krympt samt att klassen för nyare formelbilar har haft problem med allt för stora fartskillnader kör Formel Vee i år ihop med Formel Ford 1600cc. Detta blev det största heatet vid helgens tävlingar med sammanlagt med 23 bilar till start.

Lars Jonsson gjorde comeback i en GMS II. I familjen Hansens frånvaro är därför Lars Sveriges ende fabriksförare i historisk racing. Även Per-Åke Bejersten gjorde comeback. Däremot saknades Curre och Roger Johansson. Roger har sålt sin bil till Thomas Marklund och han håller för närvarande på att letar efter någon annan, troligen snabbare, bil att köra. Thomas är debutant i racing liksom Stefan Persson. Kul att det kommer till lite nya förare!

Snabbast i kvalet var Christer Ericsson före Lars Jonsson och Sven-Åke Svensson. I första racet lyckades Christer hålla undan och vinna före Sven-Åke "Billebergar´n" och Lars "Cykelhandlar´n". Dessa tre var i en klass helt för sig själva. Christer tog därmed sin första seger på svensk mark, han har tidigare vunnit i Finland och Norge. Grattis till trippeln!

I andra racet fick topptrion sällskap av Lars "Vegas" Johansson. Han hade varit på bröllop under lördagen och fick därför starta sist på söndagen. Det var förövrigt samma frånfälle för Thomas Marklund, det var dock inte samma bröllop! Lars Jonsson gick segrande ur striden före Christer, "Vegas", "Billebergar´n" och nykomlingen Thomas.

I B-klassen för de äldre bilarna vann Frank Högman båda racen före Ronny Bogen-Jensen och Stefan Persson.

Nästa race är Bug-Run på Mantorp den 9-10 juni.

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT