Kinnekulle 2012

2012-08-09

Kinnekulle - en ny upplevelse för många

Att tävla på Kinnekulle var en ny upplevelse för många och jag tror mig veta att de flesta var nöjda med banan och gärna kommer tillbaks.

Efter att RHK kört en av sina deltävlingar i Norge de senaste åren var vi nu tillbaks i Sverige igen. Kinnekulle är en bana som har sett likadan ut sedan den byggdes så det går bra att jämföra tiderna från förr med idag. Enligt en säker källa körde de runt på under minuten i början av -70 vilket tyder på att chaufförerna var av bättre virke förr då de kvickaste i helgen körde runt som snabbast strax under 1.02.

Lördagens race blev blött men upptorkande på vissa håll. Dessutom hade det spillts ut en hel del olja så saneringsgrus täckte det mesta av spåret. Racet blev spännande men gick lugnt till och endast Stefan tvingade bryta direkt efter starten då en ventilbrygga gått av.

Klass B vanns av Kent följd av Dick och Lennart. I klass C kom Johan i mål före Christer och Olle efter att ha kört om de båda i nästsista och i sista kurvan. Magnus Ek tog full pott i klass D.

Torrt var det på banan då söndagens race kördes. Racet var även det underhållande och tätt. Tyvärr lite för tätt ibland. Fem stycken fick bryta och fyra av dem till följd av sammanstötning eller avåkning. Nu gick allt bra utan några större skador men vi uppmanar alla ännu en gång att hålla avstånd, sitt spår och inte köra allt för mycket över sin förmåga. Vi vill alla komma hem hela och rena efter en trevlig helg tillsammans.

Resultatet av söndagens race blev att Dick vann förre Lennart och Rune samt att Johan återigen var före Christer och Olle.

Inför finalen på Falkenberg är det tätt mellan Kent och Åke i klass B då endast två poäng skiljer dem åt. Vad gäller klass C så leder Johan med 19 poäng vilket gör det tufft för Christer att komma åt första platsen. Mellan trean Olle ner till sjuan Stefan P skiljer det endast 13 poäng vilket gör att det finns en del kvar att köra för. Som tur är är det ju inga pengar på spel vilket gör att det inte är värt några som helst risker för en plats hit eller dit.

KorvserveringNu har det skrivits en massa om racing hit och dit men vi är ju faktiskt ute på banan för att ha trevligt socialt också. Lördagens korvbuffé arrangerades av team Böe som slagit ihop sig med team Högman och därmed hade gott om tak för att vi skulle slippa blöta ner våra frisyrer. Denna afton var det premiär för många nyheter. I Formel Vee handlar det ju mycket om traditioner men sedan Bosses kokplatta lämnat in och därmed inte går att värma Bullens korv med har försök gjorts med grill, gasol och nu med induktion. Trots denna modernisering smakade korven alldeles utomordentligt gott. Mig veterligen har ej heller korven serverats av två så glada systrar. Det var en fröjd att få sin korv serverad var gång. Dessutom var det premiär för Pauli och Stefan att bjuda alla korvätare på en stänkare och det ska bli intressesant att se om detta var starten på en ny tradition ;-).

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT