Kinnekulle 2013

2013-08-25

Formel Veeare sprider delar på Kinnekulle

Att hålla ljuddämpare och grenrör på plats var inte något som passade vissa på Kinnekulle.

Under lördagens heat lättade Olle sin bil genom att göra sig av med ljuddämparen och därmed kunde inte Myggan komma ikapp. Dock lärde sig Myggan utav olle och kastade av sitt grenrör under andra racet och höll därmed Olle bakom sig.

Helgen var som vanligt bra och bjöd på fantastiskt kul racing. Eftersom jag bara var på åskådarplats under lördagens race blir min rapport från söndagen baserad på hörsägen. Lördagens race var i alla fall tätt och helt utan några sammanstötningar vilket vi är glada för. Alla som körde sken i kapp i parc farme och så även vi som såg på.

Söndagens race fick jag följa via tidtagningen på webben, långt i från samma sak som i verkligheten men spännande ändå. Där kunde jag se att det var enormt tätt mellan Pierre och Olle som bytte placering flera gånger om. Tyvärr så fick Pierre bryta när det bara var något varv kvar pga av att en kabel lossnade från tändspolen. Även Per-Åke fick bryta men där var problemet något större då motorn slutade att gå runt.

Tävlingen på Kinnekulle besöktes av 107 historiska bilar vilket var lite klent men Formel Vees 16 får väl ändå räknas som godkänt.

Som vi gjort de senaste fyra åren så har vi även i år en avslutningsmiddag på Falkenberg lördagkväll och äter korv på fredagen. Denna gång har vi hyrt en box som vi kan ha som uppehållsrum.

Menyn blir i år helstekt fläskfilé med potatis-/rotfruktsgratäng, chipotlebea och sallad. Priset för hela kalaset är SEK 150. Tänk på att vi som vanligt tar med oss egna bord, stolar, bestick, glas och dryck.

Vi ses i Falkenberg!

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT