Kinnekulle 2015

2015-05-10

Melle vinnare i sitt första race

Drygt 100 bilar mötte upp vid årets premiär för Historisk Racing på Kinnekulle Ring. Stockholms Sportvagnsklubb stod som arrangör. De mest spännande fighterna fick vi se i formelbilsheaten för Formel Ford och Formel Vee.

Formel Vee fyller 50 år i år. På Kinnekulle fick vi se unge Melwin Nilsson göra sin racingdebut. Han fyllde 15 år samma dag. 

Pierre Eklund tog pole före Stefan och Melwin Nilsson. Pappa Stefan var mycket förvånad. - Vi har övat ett par gånger på våren och det har väl sett ok ut och vi siktade på en plats mitt i fältet för Melwin och så smäller han till med en sådan kanontid på kvalet!

Detta var bara början. I första racet blev det en incident vid en varvning när det plötsligt blev för många bilar på samma plats samtidigt. Ett par bilar tvingades bryta. Melwin höll huvudet kallt och vann sitt premiärrace på sin 15-årsdag före Pierre Eklund och Johan Lund.

Andra racet blev en mycket spännande fight mellan Stefan, Melwin och Pierre. Stefan ledde första halvan av racet, men sedan började både Pierre och Melwin utmana. Efter några positionsbyten gick Melwin återigen segrande ur matchen före Pierre och Stefan.

Melwin visade upp en mycket mogen och fin körning, trots sin unga ålder. Kan det vara generna? Vi frågade hans morfar som heter Rolf "Myggan" Nilsson. - Jag tror att han har ärft det från mormor i så fall, sa "Myggan" med ett skratt.

Nästa race blir Bug Run på Mantorp Park i början av juni och veckan efter är det Velodromloppet Old Timer Grand Prix - missa inte det!

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT