Kinnekulle 2017

2017-05-14

RHK-premiär på Kinnekulle Ring

Årets första tävling i den Racinghistoriska Cupen kördes på Kinnekulle Ring med SSK som arrangör. Vädret var bättre än i fjol, men någon riktig sommarvärme fick deltagarna inte uppleva! Det var kallt med inslag av duggregn.

I Formel Vee öppnade "mr Formel Vee", dvs Johan Lund med att vinna första heatet från pole före Lars Ohlsson och Per-Åke Beijersten. I B-klassen vann Christer Oliw, med racets snabbaste varvtid, före Anders Bertilsson och Åke Persson. Bertilssons nybyggda bil gick så bra att han vann andra heatet totalt före Ohlsson och Lund. Oliw var näst bäst i B på en total fjärdeplats.

Formel Ford kördes tillsammans med Formel Vee med dubbelförgasare. Det blev riktigt jämt mellan klasserna. Andreas Martinsson debuterade i Formel Ford i fjol och han visade direkt att han hade den rätta talangen. Han presterade allt bättre resultat. Nu i helgen tog han sin första seger, som han följde upp genom att vinna även det andra racet! Hans Hillebrink kom tvåa totalt i första racet och han vann Formel Vee D. I andra racet var det bara Formel Ford i topp med Martinsson före Henry Sandblom och Henrik Hansson. Roger Johansson var bästa Formel Vee D.

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT