SSM Knutstorp 1999

1999-07-18

Succé för Svenskt Sportvagnsmeeting på Knutstorp

Något mer stabilt än Svenskt Sportvagnsmeeting i regi av skånska Sportvagnsklubben MGCC får man leta efter i svensk racing. Den 17-18 juli var det dags igen när bortåt 215 (!) förare belägrade Söderåsens sluttningar och tävlade i Sportvagnsserien och RHK-cupen. Arrangemanget var perfekt och 11 tävlingsheat avverkades med precision så att tävlingarna var klara före 17.00.

I speakertornet fanns Gunnar Elmgren, som lugnt och sakligt berättade anekdoter om rariteterna på och kring banan. På domarsidan hade ordföranden Lennart Lindström med kollegor det ganska behagligt utan större incidenter. Resultatgivningen var i en klass för sig. Omedelbart efter varje träningsheat och tävlingsheat fanns alla tider och placeringar ute på internet, www.mgcc.nu!

Tävlingsledaren K-G Schildt körde med effektiv visselpipa i bandepån och kunde konstatera rena tävlingar utan alltför mycket plåtkontakt. I heatet for Formel Junior och Formel Vee fortsätter Jakob Jung sin segerrika framfart. Denna gång tvålade han till hela gänget och tog totalsegern i sin Hansen FV. Han lyckades också passera Formel Junior-föraren Michael Axelsson i en Lotus 22 som kom totaltvåa. Närmaste FV-förare var Ulf Petersson som var 16 sekunder efter Jung och sekunden bakom Axelsson.

No ACF gallery field data found

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT