SSM Knutstorp 2023

2023-07-03

Historisk Racing på Svenskt Sportvagnsmeeting

Historisk Racing på Svenskt Sportvagnsmeeting

Svenskt Sportvagnsmeeting 2023 lockade drygt 200 deltagare som tävlade i Racerhistoriska Cupen och Sportvagnsmästerskapet inklusive en gästklass för BMW och Alfa Romeoklubbarna. Ring Knutstorp bjöd på mycket växlande väder under helgen.

Formel Vee

24 förare kom till start i Formel Vee där man blandade B & C-klassen. Förarna bjöd som vanligt på tät och publikvänlig racing. Johan Lund startade från pole. Han tog hand om ledningen medan Jan Lindqvist, Pontus Bencsik och Richard ”Lillen” Persson tampades om placeringarna närmast bakom. Bencsik bromsade aningen för sent på näst sista varvet och kanade av banan där han fastnade i gruset. Lund vann före Lindqvist och Persson. Rasmus Bencsik körde i mål på fjärde plats och han vann B-klassen före Mats Andersson och Thomas Lundström. Andra racet blev än mer intensivt och spännande. ”Lillen” ledde länge, men det var till sist Lindqvist som klev fram och vann före Robert Lindholm och ”Lillen”. Pontus Bencsik låg på andra plats när han tog i för mycket och snurrade av banan. Det var lika hård kamp i B-klassen där Rasmus Bencsik vann före Magnus Rugsveen och Lundström.

Formel Ford & VW Dubbelförgasare

Det var ordentligt blött när Formel Ford körde sitt första heat. Nicklas Nilsson tog ledningen före Stefan Lundgren och Henry Sandblom. Hans Hillebrink startade först på 12:e plats med sin dubbelförgasar Formel Vee, men han hade med sig regndäck denna gång. Han hittade bättre fäste och jobbade sig snart upp i ledning av racet. Formel Ford-förarna kunde inte hänga på Hillebrink, så de fortsatte sin interna fight i stället. Hillebrink vann överlägset och Nilsson vann Ford-kampen före Lundgren oh Sandblom. Det var Nilssons första seger på Ring Knutstorp. Andra racet startade på en blöt, men upptorkande bana. Hillebrink tog kommandot direkt men frågan var hur länge hans regndäck skulle hålla på den upptorkande banan? Hans räddning var att det kom en regnskur som förändrade läget radikalt. Hillebrink kunde därmed surfa vidare mot en säker seger. I Ford-gänget var det Lundgren som klev fram i halkan och han vann före Nilsson och Sandblom.

No ACF gallery field data found

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT