Knutstorp Revival 2014

2014-05-25

Folkfesten på Knutstorp Revival

RHK inledde årets säsong med Knutstorp Revival. Detta var ett nytt grepp inom svensk motorsport, kanske en milstolpe rent utav. Picko Troberg, RHK och Ring Knutstorp har jobbat i nästan ett år med att genomföra ett "svenskt Goodwood". -"Rom byggdes inte på en dag, men jag är stolt över vad vi har åstadkommit redan första gången, sa Magnus Öhrström från Ring Knutstorp. " Jag tycker helgen har varit fantastisk. Jag tror aldrig att jag har träffat så många glada människor i hela mitt liv som under den här helgen. Jättekul att så många i publiken anammade idén att komma i gamla kläder, sa Picko Troberg. 5600 människor kom för att se eventet, även det en mycket bra siffra.
Det fanns så mycket att se på och det hände saker hela tiden. Nio heat med 270 racerbilar, massvis med bilklubbar som ställde ut sina bilar. Flera motormuséer som ställde ut bilar samt kanske den största paraden av förkrigsbilar någonsin på en bana? 11 st Bugatti på en gång, har det någonsin hänt i Sverige förut? Flyguppvisningar med flera gamla flygplan. Förträffligt god mat serverades i restaurangtälten. Knallar sålde modellbilar, gamla tidningar och annat historiskt material. Operastjärnan Annie Fredriksson sjöng nationalsången, den världskände engelske speakern Ian Titchmarch höll i mikrofonen och han backades upp av Gunnar Fridlund, Richard Rydell och "Nettan" Lindgren. Bilföretag visade upp bilar. Stig Blomqvist smiskade en Audi Urquattro runt banan, ja det fanns något för alla att se. Det var ett evenemang för hela familjen helt enkelt.

Stefan Persson tog pole och bredvid sig hade han Johan Lund. Lund misslyckades totalt i starten och tappade mer än halva startfältet! Han försökte komma igen, men bilen gav upp efter några varv och han tvingades bryta. Persson fick i stället fullt upp med Pierre Eklund. De tampades hårt om ledningen, men på sista varvet hamnade Eklund i sandfållan och Persson kunde gå mot en ohotad seger före Per-Åke Beijersten och Olle Green. Vi fick se en ny härlig fight i andra racet, som vanns av Eklund före Persson och Green.

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT