Mantorp 1997

1997-08-31

Spännande Sportscar Show på Mantorp

Slutet på augusti brukar betyda Automobil Sportscar Show på Mantorp. Så även i år. I regi av MK Scandia kördes fulla omgångar i sportvagnsserien och RHK:s serie för historiska bilar. Dessutom var det finalkörning i Porsche Cup.

Det kom som vanligt många åskådare och dessa bjöds förutom en massa racing en hel del annat i sportvagnsväg vid sidan av banan. Som till exempel nya Ferrari F50, en riktigt läcker bil som var kronjuvelen bland alla utställningsbilar i år. Vad gäller själva racingen noterades att årets trend på Mantorp var plastkonor. Små orangefärgade konor som var utplacerade längs banan lite varstans.

Uppenbarligen var syftet att hålla tävlande bilar på asfalten. Nu lyckades inte det alla gångar och då blev det bestraffning för den förare som inte lyckades träffa konen. Koner hör hemma på flygfältsbanor, men knappast på en vanlig racerbana.

Stefan Nilsson vann det första heatet i Formel Vee före Axel G Madsen och Lars-Göran Sjöberg. Nilsson vann även det andra heatet före Madsen och Bo Tinghäll.

No ACF gallery field data found

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT