Mantorp 1999

1999-06-06

Liten publik på ändrat datum för Sportscar Show på Mantorp

Automobil Sportscar Show på Mantorp var inte sig likt i år. Även om det i flera klasser med sportvagnar och historic-bilar var rejält med deltagare var det tunt på åskådarplats. Den vanligtvis storhövdade publiken lyste med sin frånvaro och tinglet och tanglet runt omkring banan var inte sig likt. Skälet var uppenbarligen att arrangörerna inte lyckats marknadsföra evenemangets ändrade datum, som är sista helgen i augusti, en tidpunkt som i år är vikt för STCC-finalen. Den publik som nu fanns fick se en riktig actionuppvisning när STCC-föraren Hubert Bergh gjorde uppvisning med en vråltrimmad snöskoter försedd med hjul på medarna. Han körde ut på strippan och gav järnet vilket innebar en toppfart på drygt 170 km/h!

Bragder i den historiska racingen

I Automobil Sportscar Show kördes också den andra deltävlingen i Racerhistoriska klubbens cup. I de historiska klasserna är formelklasserna på stark frammarsch liksom "heatet" för de nyare standard- och GT-vagnarna. Det var också intressant att se Formel Vee-förarna Jakob Jung och Karin Hansen på Mantorp. Båda är färska i racingsammanhang och det är ingen tillfällighet att båda har likadan lackering på sina bilar.

Karins pappa är ingen mindre än Jens Hansen, konstruktören av den kända FV-bilen Hansen. Nu körde hans dotter sin andra tävling och det med bravur, även om det blev en snurrning på lördagen. Pappa Jens fanns med och granskade med argusögon dotterns förehavanden. Hansen berättade att Karins bil tidigare körts av Kennert Persson medan Jakobs bil tidigare körts av Berndt Haraldsson. Jakob Jung är son till Claes Jung, en gammal god vän till Jens Hansen. Claes Jung är i racingsammanhang mest känd för sin läckra Ferrari 206 SP, som Hansen renoverat till ett makalöst skick.

No ACF gallery field data found

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT