Mantorp 2014

2014-08-24

Nostalgia Racing Days & Formel Vee-kalas

Racerhistoriska Klubben återvände till Mantorp Park efter åtta år. Arrangören MK Scandia firar 60-årsjubiléum i år och banan fyller 45 år. Detta firades med tävlingen Nostalgia Racing Days. – Vi tycker det är väldigt skoj att RHK har kommit tillbaka till Mantorp. Nu hoppas vi att detta är början på ett nytt långt samarbete. Vi vill skapa en ny tradition med Nostalgia Racing Days, sa tävlingsledaren Mikael Andersson.

150 bilar stod på startlinjen under helgen, som skulle visa sig bli en ostadig sådan vädermässigt. De flesta kval och race under lördagen kördes i regn, eller på upptorkande asfalt, medan alla race på söndagen kördes på torrt underlag. Mantorp Park räknas som en av våra snabbaste banor i landet och framför allt den långa dragstrippen ger bilar med mycket hästkrafter under huven möjlighet att sträcka ut sig ordentligt!

Formel Vee var den största formelbilsklassen med 25 bilar på startlinjen. Hans Hillebrink var snabbast på kvalet med sin Veemax före Johan Lund, Hansen och Christer Skaby, Incas. Dessa tre kör i tvåförgasarklassen. Hillebrink har kämpat med alla möjliga småfel på sin bil, men nu gick den som den skulle och då blev det totalseger i första racet! Kent Böe kom tvåa, men han kör i klass-C, som han därmed vann före Olle Green och Pierre Eklund. I andra racet fick vi se två förardueller. Johan Lund och Hans Hillebrink kämpade om ledningen och en bit bakom dem kämpade Pierre Eklund och Olle Green om vem som skulle vinna C-klassen. Både Lund och Hillebrinks bilar började låta illa mot slutet av racet och frågan var om de kanske till och med skulle behöva bryta? De kämpade på och lyckades ta sig till mål med Lund som segrare före Hillebrink. Eklund höll undan och körde in som trea och vinnare i C före Green. I B-klassen vann Christer Abrahamsson första racet före Anders Bertilsson och Tommy Bencsik. I andra racet vann Bertilsson före Bencsik och Åke Persson.

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT