Nostalgia Racingdays visade sig från sin bästa sida!

Nostalgia Racingdays har bara funnits några år, men jobbar ständigt på att förbättra evenemanget och kändes i år som en riktig fullträff!

Fredagens fria träning hade en otäck rullning av Jimmy Carlstedt då det småregnade, men öppnade upp till ett riktigt skyfall under passet. Jimmy klarade sig bra med endast en stel nacke dagen efter. Teamet gjorde ett hästjobb och fick ordning på bilen redan under kvällen!

Lördag förmiddag bjöd på kval där vi började ana att Hans Hillebrink verkligen hade fått ordning på sin fina dubbelförgasare, 1:29:05 var ett tydligt kvitto på detta, och resulterade i en pole-position.

I Race 1 på lördagseftermiddagen gick i strålande solsken och Hans Hillebrink visade att både bil och chaufför var i toppklass. Han vann heatet och D-klassen (Dubbelförgasarna) med lite över 20 sekunder före Christer Skaby.

I C-klassen såg vi återigen Thomas Marklund, som inte åker alla tävlingar denna säsong. Thomas vann klassen med 5 sekunder tillgodo till serieledande Lars Ohlsson.
I B-klassen var det tajtare när Christer Abrahamson gick över mållinjen 2 sekunder före Sebastian Bencsik!

Till Formel Vee-korven på lördagskvällen, (som sköttes av Hans Hillebrink med understöd av Skaby-klanen), hade klubben bjudit in de övriga formelbilsåkarna. DVS. Formel Ford, Formel Slicks & Ving samt Sports 2000. Vi var verkligen ett rejält gäng som mumsade delikatesskorv och nån liten pilsner! Mycket uppskattat av alla!

Söndagens race #2 gick lite senare på eftermiddagen än vad vi är vana med, men det var många som passade på att kolla på andra klassers spännande racing från taket på Box-byggnaden!

När det väl var dags för oss visade Hans Hillebrink  än en gång prov på att hans dubbelförgasare är ordentligt i ordning och vann heatet före Christer Skaby som klöv startlinjen 3 sekunder efter Hans.

Thomas Marklund tog återigen en vinst i C-klassen före Lars Ohlsson som tog ytterligare viktiga poäng för Riksmästerskapet och serierna. Stefan Nilsson gjorde en rejäl uppkörning efter en drive-through för tjuvstart och tog sig in på en tredje plats.

I B-klassen blev det tajt racing där Sebastian Bencsik, Christer Abrahamson och Christer Oliw växlade ledning. I slutet fick dock Sebastian en lucka på 5 sekunder till Abrahamson.