SSM Knutstorp 2005

2005-07-10

Historisk Sportvagnsfest med ostadigt varmt väder !!!

Efter en lång kall vår så är äntligen sommaren här och med den Svenskt Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp. Efter en uppåtgående trend på deltagarsidan de senaste fem åren så blev det faktiskt en liten tillbakagång i år. Efter att ha närmat sig 300 deltagare i några år så var det i år "bara" drygt 200 st. Det är absolut ingen dålig siffra, men vi har varit bortskämda de senaste åren. Det är i alla fall fler än vad STCC kan mäkta med! Vi kan trösta oss med att det var på sportvagnssidan som det största tappet var, de historiska var nästan som vanligt. Vi fick se deltagare från våra grannländer Norge, Finland och Danmark.

Vi möttes av en strålande och het sol på fredag och lördag. På söndag började det likadant, men på eftermiddagen blandades det friskt med sol, åska och regn om vartannat. Däcksvalet blev en svår nöt att knäcka. Det blev lite för varmt även för publiken. Många valde nog stranden istället för racingen, men ett par tusen åskådare fanns på plats i alla fall.

Formel Vee bjöd som vanligt på härliga fighter. Roger och Lars-Gunnar Johansson tampades om ledningen. Sven-Åke "Billebergar´n" Svensson, Catharina Hansen och Anderz Johansson slogs om tredjeplatsen. Catharina hade precis lagt vantarna på den sista pallplatsen när hon gjorde en piruett i första svängen. Anderz var påpasslig och smet före "Billebergar´n", men "Billebergar´n" var på hugget och återtog tredjeplatsen före målgång. Roger vann, men Lars-Gunnar satte nytt banrekord. Anderz blev fyra, hans första målgång efter ett par säsonger av strul!

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT