SSM Knutstorp 2006

2006-07-09

Svenskt Sportvagnsmeeting - Sveriges största racertävling

Svenskt Sportvagnsmeeting befäster sin position som Sveriges största racertävling. 210 racerbilar, 150 deltagare i familjerallyt och 4000 personer på läktarna. Tävlingen har av tradition varit sportvagnarnas Mecka, men på senare år har de historiska bilarna tagit överhanden. De historiska klasserna körde dubbeltävling, ett heat på sju varv och ett på 12 varv. Sportvagnarna körde endast ett tävlingsheat över 12 varv.

I Formel Vee tändes ett visst hopp sedan klassens suverän, Roger Johansson stod först på tredje plats på gridden. Lars-Göran Johansson stod först och Sven-Åke Svensson tvåa. Lars-Göran tog starten, men redan på andra varvet var ordningen återställd. Roger vann före Sven-Åke och Lars-Gunnar. I det andra heatet varade spänningen i flera varv innan Roger tog sig förbi Lars-Gunnar som hade ledningen från start. Sven-Åke fick teknisk flagg för oljeläckage och tvingades bryta. Catharina Hansen tog hand om tredjeplatsen.