SSM Knutstorp 2012

2012-07-08

Härlig helg på Knutstorp

I det stora hela var det en bra helg på Knutstorp men vi kunde haft det bättre.

När bilar krokar ihop blir det lätt problem och då speciellt när det handlar om formelbilar. Så skedde också i race ett för Formel Vee. Från den plats där jag stod kunde jag inte se vad som hände men minst fem bilar var inblandade. Två av dessa bilar fick större skador men värst var att Nils-Åke fick ont. Funktionärer var snabbt på plats och "safety car" kom ut. Nils-Åke klagade över ryggont varför alla försiktighetsåtgärder vidtogs. Det kan inte kännas speciellt bra att se en kamrat bäras in på bår när man passerar olycksplatsen. Nu hade Nils-Åke tur i oturen och efter en grundlig kontroll på Lunds lasarett kunde han åka hem igen med en öm rygg men vid gott mod. Det känns bra att säkerhet prioriteras vid våra race och att proffisionell personal finns på plats.

Om jag förstått de inblandade rätt så handlade det mest om otur denna gången men jag vill ändå passa på att be alla att tänka på att hålla lite extra marginal när vi kör race. Vi vill alla komma före den som är framför men inte till vilket pris som helst.

VinnareRace ett handlade alltså mest om att åka bakom "safety car" och det blev därmed inte mycket till race. Dock hade Olle och Stefan P en bra fight ända in i mål där Stefan till slut tog den sistapall platsen fem hundra delar före Olle. Etta blev Christer sex sekunder före Johan. I B-klassen knep Åke P förstaplatsen med god marginal till tvåan Dick och trean Nikolaj. Magnus i klass D kom inte till start då motorn efter kvalet gick allt annat än bra.

Race två blev en mycket bättre tillställning än race ett. Dock uteblev fighten om segern då Christers styrning havererade vilket resulterade i en rejäl avåkning i S-et. Johans ledning var stor hela vägen in i mål. Bakom Johan var det dock tätt. Hans, Per-Åke, Stefan, Olle och Lasse bytt plats flera gånger om. Hans som nu fick bilen att hålla ihop tog till slut en välförtjänt andra plats före Per-Åke.  

I klass B tog Nikolaj hand om förstaplatsen före Åke P och Dick. Kent lyckades ta fjärdeplatsen efter att ha lagt ner ett stort jobb på att få bilen klar för race - man ska aldrig ge upp!

Det är inte alltid som Formel Vee är snabba - inte när det gäller prisutdelning av Rustas Trophy och pokaler för HMS danska serie i alla fall.

Under Sportvagnsmeeting och Formel Vees korvmiddag passades det på att dela ut lite försenade priser. 2011 vann Johan Lund den danska serien för Formel Vee. John Öhlers som representerar de danska formelåkarna agerade prisutdelare - Grattis Johan!

Johan

Även prisutdelningen av Rustas Trophy var försenad. Vandringspriset delas ut till den förare i klass B eller Csom under Bug Run samlar ihop flest poäng. Förra årets vinnare Nikolaj Leed fick i år lämna över pokalen till Kent Böe. Stort Grattis Kent!

Kent

 

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT