SSM Knutstorp 2013

2013-07-07

Tålamodsprövande race på Knutstorp

Nio varv bakom safety car satte tålamodet på prov.

Fantastiska 23 Formel Vee's och totalt 320 st kom till Knutstorp för att vara med på Svenskt Sportvagnsmeetings 40-års jubileum.  Helgen var i det stora hela lyckad med många härliga skratt och fin gemenskap. Dock grumlades det hela något då några bilar gick itu.

Vårt första race var ett rejält misslyckande. I starten så krokar Åke ihop med Hans med resultatet att Åke snurrade och bilen gick sönder. Det kommer att krävas en hel del timmar för Åke att få ihop bilen igen. Men inte nog med detta, på första varvet väjer sonen Stefan för snurrande bil i "idioten" vilket resulterar i att bakomvarande bilar kör in i honom. Resultatet blev tyvärr också här skador som kräver åtskilliga timmar i verkstaden. Till följd av dessa olyckor gick safety car ut. Det blev totalt nio varv med SC innan de släppte iväg racet på sista varvet. Att det blev så lång tid bakom SC berodde på att den teleskopkran som krävdes för att få bort Åkes bil inte startade. Kranen var helt ny så vi ska kanske inte lasta organisationen för detta.

DSC05291

För att hålla intresset uppe för Formel Vee är det viktigt att vi tar hand om våra besökare i depån. Se till att alltid ta dig tid att prata med de som stannar till - någon minut kan vi alltid offra på de som tagit sig tid för att komma och titta på oss. På Knutstorp dök ett helt dagis upp. Frank, Robert och Patrik lät barnen provsitta och fotograferas i bilarna. Tyvärr så fick vi inte ner fröknarna i någon bil.

Andra racet på tolv varv förlöpte utan några missöden. Johan Lund som körde sin dubbelförgasare vann racet medan Myggan tog hem C-klassen och Nikolaj vann B-klassen.

Även Anders Jonsson hade oturen att på träningen snurra i räcket och förstöra bilen. Nu håller vi tummarna att garagearbetet går bra för Åke, Stefan och Anders.

SSM är alltid en trevlig tävling som bjuder på mycket publik och många bilar och är alltid värt ett besök så vis ses där nästa år!

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT