SSM Knutstorp 2016

2016-07-03

Spännande racing på blandat underlag!

Med ett extremt växlande väder kunde ingen riktigt planera för hur det skulle se ut när man väl var ute på banan. Inför kvalet för B och C-bilarna kom en rejäl regnskur, och arrangörena fick dessutom göra en ¾-varvs sanering av olja från heatet innan. Med varnade ord från funktionärerna och en röd/gul stripeflagga vid utfarten gjorde att många tog det väldigt försiktigt de första varven. Tyvärr satte Nils Hviid sin fina RPB 70, (med en riktigt tung stamtavla), i räcket redan på varv 2, så det blev körning bakom Safety Car resten av varven! Nils är ok, och bilen fullt reparerbar.

När det var dags för race 1 några timmar senare var det torrt med endast ett par rännilar över banan på några ställen. Stefan Nilsson stog i Pole och höll sin position till seger i C-klassen. Pierre Eklund var tvåa i C-klassen och Stefan Persson, som återkommit efter ett tags frånvaro från Formel Vee, säkrade bronset!

I B-klassen såg det länge ut som Sebastian Bencsik åkte mot en säker seger, men tappade bromsarna och Christer Oliw tog över förstaplatsen, Christer Abrahamson 2:a platsen. Bronset knep Glenn Kellersson.

Efter många turer fram och tillbaka så blev det beslutat att Tvåförgasarna, (Klass D), körde tillsammans med Formel Ford som var väldigt få på denna tävling. På en rejält blöt bana kunde Formel Vee bilarna dra nytta av sina regndäck och vi hade faktiskt två Vee:er på pallplats totalt! Vinnare i Formel Vee D var Roger Johansson, tvåa i klassen var Johan Lund. Christer Skaby knep bronset.

Till race 2 för B och C-klasserna öppnade sig himlen ånyo! Lars Ohlsson som uppenbarligen är i storform denna säsongen vann det hala racet och C-klassen tätt följd av Thomas Marklund som gjorde en fenomenal uppkörning från sista startposition! Trea var Jimmy Carlstedt.

Christer Oliw var återigen segrare i B-klassen och Christer Abrahamsonkom in på en silverplats. Sebastian Bencsik knep tredjeplaceringen i klassen.

D-klassens andra race gick på torr bana och Roger Johansson tog sin andra klassvinst för helgen. Johan Lund var mindre än en sekund efter för 2:a platsen och Axel G Madsen knep 3:dje platsen.

En stort tack till Familjen Nilsson som bjöd på en lång och trevlig Formel Vee-samvaro i samband med den traditionella kokta korven på lördagskvällen!

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT