SSM Knutstorp 2017

2017-07-09

Sportvagnarnas höjdpunkt - Svenskt Sportvagnsmeeting

Svenskt Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp, det är inte bara ett namn på en tävling utan snarare ett begrepp inom svensk racing! Tävlingen arrangeras sedan 1974 av Malmö Sports Car Club, från början på Anderstorp, men sedan 1977 på Ring Knutstorp. Deltagarantalet har på senare år nästan tangerat 300 st, men årets upplaga såg en liten tillbakagång med ca 250 startande. Fortfarande en mycket bra siffra, vilket fortfarande placerar denna tävling som den största racingtävlingen i Sverige. I år hade man dessutom tuff konkurrens av Västkustloppet som kördes samma helg. Tävlingen ingår både i Sportvagnsmästerskapet (SPVM) och det Historiska Racingmästerskapet (RHK).

Jimmy Carlstedt startade från pole i Formel Vee och var på väg mot sin första seger när han fick en liten sladd på sista varvet. Johan Lund dök i luckan och de krokade ihop. Carlstedt gick till väders. Det blev bara en kort flygtur och han landade på hjulen igen och kunde köra i mål på andraplatsen bakom Lund. Christer Oliw kom trea. I andra racet höll det hela vägen för Carlstedt som tog sin första seger! Oliw kom tvåa och Lund trea.

I Formel Ford hade Henry Sandblom en helt perfekt helg. Han inledde med att ta pole och sedan vann han båda racen. Han har varit på gång länge, men äntligen kunde han ta sina första segrar i RHK. Nicklas Nilsson kom tvåa och Pierre Eklund kom trea med sin Formel Vee med dubbelförgasare. 

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT