SSM Knutstorp 2018

2018-07-08

Svenskt Sportvagnsmeeting - en varm klassiker

Det varma sommarvädret håller i sig, även årets tredje deltävling i Sportvagnsmästerskapet blev en varm historia. Drygt 200 bilar hade samlats för att köra årets Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp.

Formel Vee bjuder alltid på stora heat och intressanta race. Johan Lund tog ledningen från pole och han fick med sig Stefan Nilsson och Lars Ohlsson. Dessa tre drog ifrån det övriga fältet. Lund vann före Nilsson och Ohlsson. I andra racet var det Ohlsson som tog hand om segern före Nilsson och Jimmy Carlstedt.

Till skillnad mot fjolårets regntävling var det strålande sol hela helgen.

De båda heaten för B- och C-bilar blev en utomordentlig propagande  för Formel Vee. Snygga, dicipinerade körningar med spännande dueller och många positionsbyten genom hela fältet. Som bisittare till speakern, Bosse Lindman, var det en fröjd att även få berätta lilte mer om Formel Vee och dess förare, mer än bara vad som händer på banan. Under andra heatet fick vi också med Magnus Rugsveen i speakertornet  då kopplingsras gjorde honom sysslolös. Heatsegrare blev Johan Lund i första och Lars Ohlsson i andra.

Dubbelförgasarbilarna var den här gången 5 st, flest i år. Som vanligt blev det att åka tillsammans med FF 1600. Det blev lite stökigt och si och så med tävlandet eftersom första heatet kördes nästan till 50% bakom Safety Car och andra heatet blev röd-flaggat i förtid, i båda fallen pga krachande Fordar. I D-klassen vann Roger Johansson första heatet och undertecknad andra.

Den här helgen var det fam Nilsson som skötte korvserveringen. Den lockade som vanlig många sugna, inte bara från våra egna led, vilket också är positivt för klassen!

/Hans Hillebrink

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT