SSM Knutstorp 2024

2024-07-08

Svenskt Sportvagnsmeeting 50 år

Malmö Sports Car Club (MSCC) har arrangerat Svenskt Sportvagnsmeeting i 50 år. De första tre åren på Scandinavian Raceway i Anderstorp, men sedan 1977 på Ring Knutstorp. I modern tid har SSM varit en av de absolut största racertävlingarna i Norden med över 300 deltagare när det var som störst!

Årets upplaga innehöll knappt 200 förare som fördelades i elva heat som innehöll Sportvagnsmästerskapet (SPVM), Riksmästerskapet i historisk Racing – Racerhistoriska Cupen samt ett inbjudningsheat för BMW Cup och Alfa Romeo CAR-Challenge.

Som så många gånger förr var vädret mycket nyckfullt med allt från solsken till hällregn och åska. Även om tävlingen är en Sportvagnstävling har de historiska racerbilarna under många år varit fler än sportvagnarna och det tävlas ju även med historiska sportvagnar…

Formel Vee hade helgens största startfält med 23 bilar på startlinjen. Jan Lindqvist tog ledningen från pole, men han utmanades hela racet igenom av Johan Lund och Robert Lindholm. De bytte platser i täten, men till sist blev det Lindqvist som tog segern före Lund och Lindholm. B-klassen kördes i samma heat och där vann Rasmus Bencsik före Magnus Rugsveen och Fredrik Häger. Det blev ett nytt spännande race på söndagen där till sist Lindqvist kunde ta hem ännu en seger före Lund. Pontus Bencsik tog tredjeplatsen före Rasmus Bencsik, som därmed vann B-klassen före Jari Korhonen och Tommy Bencsik.

No ACF gallery field data found

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT