Våler 2007

2007-08-12

Udda bilar i Norge

Det var många trevliga gamla bilar på Classic & Sportscar Meeting på Norska Vålerbanen.

Den Nordiska Mästerskapsfinalen för Historisk Racing kördes på norska Vålerbanen. Det var endast fem Formel Vee förare med, men vilka race de bjöd på! De körde ihop med Formel Ford 1600cc, men det blev snabbt två klungor. Det var framför allt Peter Hasselgren och Kim Pettersson som ideligen bytte plats i ledningen. Men plötsligt hade Christian Sörensen smugit sig upp i ledningen. Det var roligt, speciellt som jag pratade med honom före racet och han sa: - Jag blir troligen sist, men jag tycket det är kul att vara med ändå. Och så går han och tar ledningen! Tyvärr förivrade han sig och snurrade av banan? De båda finnarna fortsatte att byta positioner och det blev Kim Pettersson som vann före Peter och Caj Hasselgren, Christian Sörensen och Ronny Bogen-Jensen.

Detta resultat innebar att Peter Hasselgren inte bara blev Nordisk Formel Vee mästare utan Nordisk totalmästare alla klasser inräknat!

På kvällen inmundigades det en gemensam grillfest som ingick i startavgiften! Det var mycket trevligt att se alla förare på denna gemensamma fest.

I andra racet fattades Christian Sörensen som tyvärr måst åka iväg i annat ärende. De fyra som var kvar bjöd ånyo på en fin racingpropaganda. Det var Peter & Kim som åter turades om i ledning med Peter som segrare före Kim, Caj & Ronny.

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT