Våler 2008

2008-08-31

Final i Nordiska Mästerskapet för Historisk Racing

Den fjärde och sista deltävlingen i den Nordiska serien för Historisk Racing kördes på Norska Vålerbanen. NEZ-mästerskapet lades ju ned efter förra säsongen så i år kallades mästerskapet: Scandinavian Historic Masters. Tävlingarna kördes i år i Karlskoga, Köpenhamn, Hämmenlinna och så finalen i Våler. Tillsammans med två norska klasser kom det 130 bilar till start. Vädret var strålande sensommarväder på fredag och lördag, men det ombyttes till regn på söndagen.

I det blöta andra racet klev Tomas Otterberg fram och tog sitt livs första totalseger. Han var lycklig som en speleman för han visste att han hade goda chansen i regnet. Ib Rasmussen kom tvåa. I Formel Ford-gänget snurrade Arne Evaldsson på första varvet, men sedan gjorde han världens uppkörning. Han körde i mål som tvåa bakom Henrik Hansson. Per Fågelberg kom trea.

I Formel Vee vann Lars "Vegas" Johansson en komfortabel seger före Christian Sörensen och Caj Hasselgren. "Vegas" vann även det andra racet, men då fick han kämpa betydligt hårdare. Peter Hasselgren ledde länge, men fick ge sig till sist. Pappa Caj Hasselgren kom trea.

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT