Våler 2011

2011-08-28

Classic & Sportscar Meeting på Vålerbanen

Racerhistoriska Klubben körde årets näst sista tävling i Norge tillsammans med den Norska Sportvagnsklubben. För sjunde året i rad kördes Classic & Sportscar Meeting. Tyvärr var det färre deltagare än vanligt, men de som var där hade det trevligt. De som gillar att köra i regn brukar aldrig bli besvikna på Vålerbanen. Det var samma i år med lite växlande väder.

I det mindre formelbilsheatet körde Formel Ford tillsammans med Formel Vee. Henrik Hansson var den ende RHK-föraren som hade vunnit samtliga race hittills i år. Han tog pole, men han fick se sin trend bruten då den unge Viktor Ljungdal vann första racet före just Hansson. Ljungdal debuterade i formelbil så sent som i år och han har tagit stora kliv framåt under säsongen. I andra racet visade Hansson var skåpet skall stå då han vann.

Det var en mager samling Formel Vees som tog sig till Norge och Våler i år. Det var endast Kent Böe, Johan Lund och Lasse Ohlsson som letat sig dit. Inte ens norrmännen dök upp. Rustas var också där och till korvbuffén dök även Vegas och Anita upp vilket gjorde att det blev ett rejält kalas som vanligt.

Den lilla rapport jag fått så har jag fått veta att det regnade och var lika trevligt som vanligt. Kent vann båda sina heat i klass B medans Lasse vann heat ett och Johan heat två. Johan ledde heat ett betryggande men klantade till det rejält och hamnade i sanden utan att kunna ta sig loss. Detta innebar att Johan kommer att få svårt att snuva Christer på vinsten i Formel Vee-cupen.

No ACF gallery field data found

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT