Velodromloppet 1993

1993-06-13

Händelsefattigt på Gelleråsen

Endast 57 förare kom till Gelleråsen för att delta i Karlskoga RC:s historiska tävling den 13:e juni. Evenemanget kom i kläm mellan GP-jubileet på Anderstorp och EM Knutstorp första helgen i juli.

Många förare valde att stanna hemma. Hällande regn gjorde inte saken bättre. Det var en lugn och stillsam tävling med klara segrare i samtligaklasser. Arrangörsklubben Karlskoga RC var ovan med de historiska klasserna. Klubben hade problem med att klara ut i vilka klasser de olika bilarna hörde hemma. Arrangörerna hade också problem med tidtagningen. Träningstider, som hade varit kanontider på torrt väglag, noterades i hällande regn. Resultatlistorna distribuerades utan sluttider.

Men fyra heat kördes, alla tämligen händelsefattiga. I klassen med Formel Juniors och 500cc Midgetbilar inträffade dagens största händelse. En äldre gentleman i en Midget hade tydligen sett för mycket amerikansk racing på kabel-TV och körde inspirerat ut på banan motsols. Flaggvakterna fick lyckligtvis stopp på honom innan en olycka inträffade. De båda Formel Vee-bilarna fick tävla tillsammans med Classic Formula denna gång. Nick Tammemägi vann före Bert Lehnberg.

No ACF gallery field data found

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT