Velodromloppet 2006

2006-06-18

Fantastiskt Velodromlopp i Karlskoga

Den Racerhistoriska Klubben arrangerade Velodromloppet i Karlskoga. Ett historiskt event på en historisk plats. 200 bilar på startlinjen, 150 i familjerallyt och närmare 5000 åskådare blev facit efter en härlig folkfest i gassande sol under hela helgen. Tävlingen ingick även i den Nordiska cupen för historiska racerbilar. Vi fick därför se ett antal bilar från Finland, Norge och Danmark. Även en Engelsman hade tagit sig hit. Dessutom uppvisningskörde närmare 50 historiska motorcyklar och en hel del gamla intressanta bilar.

I Formel Vee har klassens egen Schumacher snart segrat ihjäl spänningen. Roger Johansson vann återigen dubbelt, för vilken gång i ordningen har jag tappat räkningen på. Vem skall kunna ge denne dukige förare en match? I det första racet fick vi i alla fall se en liten överraskning. Christer Ericsson hade kvalat bra in i första sväng låg han tvåa. Men säg den lycka som varar. Plötsligt gjorde han tur ut i sandfållan och fick sedan börja jaga placeringar igen. Lars-Gunnar Johansson blev tvåa och Catharina Hansen kom trea.

I det andra heatet vann Roger som sagt och Lars-Gunnar blev ånyo tvåa. Christer Ericsson hade tredjeplatsen men oljetrycket försvann på näst sista varvet så han fick stanna. Nils-Åke Gustafsson tog den sista pallplatsen istället.