Velodromloppet 2012

2012-06-17

Alltid lika trevligt i Karlskoga

Vi har alltid lika trevligt på Velodromloppet i Karlskoga även om vädret spelat oss några fula spratt tidigare år.

Vädret var även i år ett orosmoment men efter att ha kvalat i regn var dagarna och kvällarna riktigt fina. Att vi väcktes av skyfall framåt morgonkvisten ska vi inte gnälla över.

Race ett inleddes med att Patriks växelväljare låste sig med ettan i. Efter att med våld löst problemet kom han iväg sent om sider, det är inte alltid så att de två första som ska köras om är rescuebilarna.

Starten tog Christer men Magnus var snart förbi med sin dubbelförgasare och vann racet.

Fighten mellan Johan och Christer i klass C var hård men tyvärr blev den lite väl tight. Efter en lättare sammanstötning hamnade de båda i sandfållan. Christer med trasig nos satt fast medan Johan lyckades ta sig ur. Trots detta behöll Johan ledningen i klass C och var ohotad över mållinjen.

Kampen bakom Johan var stenhård. Tyvärr körde Stefan av sin drivaxel när det var två varv kvar och lämnade Per-Åke och Olle som ensamma fick göra upp om tredjeplatsen i klass C. Per-Åke var tillslut 3 tiondelar före Olle över mållinjen.

I klass B var det precis som vanligt en kamp mellan Åke och Kent. Det var tätt även här där Åke tillslut kom i mål sex tiondelar före Kent.

Stefans Åskådare

Stefan var förstås besviken över sitt haveri och för att han inte skulle kunna köra race två. Han hade kollat runt men ingen hade någon extra drivaxel med sig. Stefan hade dock inte kollat riktigt ordentligt för mitt under värsta korvätandet visade det sig att Stefan Nilsson hade en extra med sig. Glad som en speleman flög Stefan upp och började genast att meka.

Nu är det så att Stefan inte gärna mekar inför publik vilket ni ser på bilden respekterades av alla. Drivaxeln kom till slut på plats och med en kall öl kunde han återigen luta sig tillbaks redo för ett race nummer två.

KjellUnder helgen dök även en tidigare Formel Vee-förare, Kjell Magnusson, upp. Kjell hade med sig en mängd Formel Vee-tidningar från 68-71 som han överlämnade till oss vilket vi blev mycket glada för. 

I race två lyckades Johan få en lucka direkt medan Christer var hårt uppvaktad av Patrik. Efter några var kom Christer loss från Patrik och började närma sig Johan allt mer. Tills slut klarade Johan inte att hålla emot och Christer vann racet.

Bakom ledartrion var det fortsatt tight där Per-Åke till sist tog fjärdeplatsen. Stefan slutade femma 12 hundradelar före Lasse.

I klass B vann nu Kent med knappa 25 hundradelar före Åke. Helgens överraskning var Dick som i race två fick bra fart på bilen och kom trea i klassen. Med 1.20.36 som bästa varvtid var han lika snabb som flera C-bilar. Slutar Dick bara att snurra så får Åke och Kent se upp.

Vinnare Klass c
Vinnare Klass B

Numera delar vi ut pokaler till helgens totalsegrare - stort grattis.

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT